Η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και σήμερα το πρωί ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα βρεθεί απέναντι στους δικαστές που σε λίγες μέρες θα τον κρίνουν, προκειμένου να απολογηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που -κατά την κατηγορία – αφορά διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η απολογία του είναι η τελευταία του ευκαιρία να πείσει τα μέλη του δικαστηρίου ότι είναι αθώος, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται και ότι

δεν έβαλε στη τσέπη του ούτε ένα ευρώ από παράνομες προμήθειες. Όπως όλα δείχνουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι έτοιμος να παραλάβει σήμερα το πρωί που δίκη ξεκινάει μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τη σκυτάλη των απολογιών. Το διάστημα που προηγήθηκε συνεργάστηκε με τη νομική του ομάδα (Λεωνίδα Κοτσαλής, Γιάννης Παγορόπουλος και Γιάννης Νικολάου) και προετοίμασε την υπεράσπισή του.

Και όπως όλα δείχνουν μάλλον δεν θα έχει εκπλήξεις, καθώς θα επιμείνει στη θέση ότι η δίωξη και η δίκη του είναι πολιτική και πως η υπόθεση δεν ερευνήθηκε σε όλες τις πτυχές της καθώς έμεινε ανικανοποίητο το πάγιο αίτημά του για να κληθούν να καταθέσουν τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ που ομόφωνα έλαβαν τις αποφάσεις για τις επίμαχες προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων (ΤΟR M-1 και γερμανικά υποβρύχια).

Οι … εκκλήσεις των συγκατηγορουμένων του πριν το δικαστήριο διακόψει για τις καλοκαιρινές διακοπές , που του ζητούσαν να πει την αλήθεια, δεν έπιασαν τόπο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο πρώην Υπουργός θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των εισαγγελέων και των δικαστών με βάση το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων που αποτελούν και τη βάση του κατηγορητηρίου σχετικά με τη διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος. Επιπλέον, θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις και για τα χειρόγραφα σημειώματα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας στο γραφείο του επί της οδού Κομνά Τράκα στην Κυψέλη από τα οποία προκύπτουν σημαντικές πληροφορίες για τις επενδυτικές κινήσεις υπεράκτιων εταιρειών, που σύμφωνα με την κατηγορία ανήκουν στην πραγματικότητα στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα , αν κριθεί αναγκαίο, ο πρώην Υπουργός να εξεταστεί κατ΄αντιπαράσταση με άλλους συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι έχουν ήδη αναφερθεί στο δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και η σιωπή ή άρνηση του βασικού κατηγορούμενου θα αξιολογηθεί από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας όταν φτάσει η ώρα να αποσυρθούν και να ξεκινήσουν τη διάσκεψή τους πριν απαγγείλουν την ετυμηγορία τους για τους 19 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα