Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν είναι εγγυημένη

Συνδέει υποχρεωτικά την διάσωση της χώρας με τις διαρθρωτικές αλλαγές και δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι τα δάνεια δεν είναι πανάκεια και επιβαρύνουν τους Γερμανούς πολίτες.

Σε συνέντευξή του στην «Real news», ο Κριστόφ Σμιτ δηλώνει κατηγορηματικά ότι «η παραμονή της Ελλάδας δεν είναι εγγυημένη», για να διευκρινίσει ότι «η θέση της χώρας στο ευρώ μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της θέσπισης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και μέσω της αποτελεσματικής εφαρμογής τους όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Αναφορικά με τις δανειακές συμβάσεις, ο Κριστόφ Σμιτ υπογραμμίζει ότι «τα δάνεια της ΕΕ και η επεκτατική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας», επαναλαμβάνοντας την ρητορική περί διαρθρωτικών αλλαγών, που την συνδυάζει με την εξυγίανση του προϋπολογισμού, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη της οικονομίας και της μείωσης της ανεργίας.

Σχετικά με την πρόταση για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο Κριστόφ Σμιτ κρίνει ότι «αυτό φέρνει μόνο προσωρινή ανακούφιση, δεδομένου ότι πολλές παραδοχές σε σχέση με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους φαίνεται να μην είναι βάσιμες». Εικάζει, ωστόσο, ότι θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το κούρεμα του επόμενου μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα