Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ FT-DEUTSCHLAND ΕΒΓΑΛΕ… ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ

Τελικά οι γερμανικές παρεμβάσεις καταφέρνουν το… ακατόρθωτο: Να δώσουν κοινό τόπο στα ελληνικά κόμματα.

Όπως είχε συμβεί πριν από λίγες εβδομάδες με την «πρόταση» Μέρκελ να προχωρήσουμε σε δημοψήφισμα για τη… δραχμή, έτσι και τώρα, η παρέμβαση των γερμανικών Finacial Times,

εις άπταιστον ελληνικήν, με την οποία καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν Σαμαρά, προκάλεσε τη μήνι των πολιτικών δυνάμεων.

ΣΥΡΙΖΑ: Χοντροκομμένη παρέμβαση

Πρώτος σχολίασε το δημοσίευμα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας για «μια προκλητική, προσβλητική για όλους του Έλληνες και χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας». Αναφέρει ότι το άρθρο προσβάλλει και τους Νεοδημοκράτες και συμπληρώνει ότι περιμένει να το αποδοκιμάσει και ο Αντώνης Σαμαράς. «Το μόνο που μένει μετά απ’ αυτή την χοντροκομμένη παρέμβαση είναι να έρθει εδώ η κ. Μέρκελ με τον κ. Σόιμπλε και να μοιράζουν ψηφοδέλτια της ΝΔ έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή», σημειώνει.

Το στέλεχος του Συνασπισμού δηλώνει ότι η παρέμβαση θυμίζει «άλλες εποχές και κλίμα “Mπανανίας” όταν ο Aμερικάνος τότε Πιουριφόι έβαζε τα πόδια πάνω στο τραπέζι την δεκαετία του ‘50 και έβριζε και διέταζε του Έλληνες υπουργούς» και καταλήγει στο σχόλιό του: «Τότε όμως οι Αμερικάνοι δίνανε και τα λεφτά του σχεδίου Μάρσαλ, ενώ οι Γερμανοί τώρα κερδίζουν από την ύφεση που εξαπλώνουν με την πολιτική σε όλη την Ευρώπη».

Για «μία χωρίς προηγούμενο ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές» μιλά και ο συντονιστής της επιτροπής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος. «Οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο της Ευρώπης αποκάλυψαν ποιος είναι ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα», υποστήριξε.

Αργά το μεσημέρι προχώρησε σε αποδοκιμασία της στάσης της γερμανικής εφημερίδας και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Μιχελάκης: Υποδείξεις αλλού

Σε έντονο ύφος ήταν και το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Ξέρουμε τι ψηφίζουμε», δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης και πρόσθεσε: «Υποδείξεις αλλού! Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Παράταξη. Αντλεί τη δύναμή της από το λαό. Στημένες προκλήσεις, λίγο πριν τις εκλογές, αλλού!»

Διαμαντοπούλου: Τρομακτική πολιτική απρέπεια

Σκληρή γλώσσα για τους Financial Times Deutschland χρησιμοποίησε και η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου. «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, τολμά οποιαδήποτε ξένη εφημερίδα να γράφει στην ελληνική γλώσσα ένα τέτοιο άρθρο», ανέφερε και το χαρακτήρισε «τρομακτική πολιτική απρέπεια, γεγονός απολύτως απαράδεκτο και καταγγελτέο».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι» εκτίμησε, πάντως, ότι το άρθρο βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ και αποσκοπεί να διαμορφώσει τις εξελίξεις ώστε η Ελλάδα να βρεθεί στην έξοδο της ευρωζώνης.

ΚΚΕ: Απαράδεκτο το δημοσίευμα

Το άρθρο είναι απαράδεκτο και έχει πολλούς στόχους, υπογραμμίζει το ΚΚΕ. «Ενας από αυτ

Keywords
Τυχαία Θέματα