ΣΤΡΟΦΗ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Νέα πολιτική ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά τους νέους ηλικιακά παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, χαλαρώνουν τα μέτρα που αφορούν την απέλαση των ανήλικων μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα δεν θα απελαύνονται  όσα άτομα μπήκαν στη χώρα όταν ήταν κάτω των 16 ετών και σήμερα δεν έχουν ξεπεράσει τα 30. Οι νέοι αυτοί θα πρέπει να έχουν μείνει για τουλάχιστον 5 χρόνια στις ΗΠΑ, να φοιτούν ή να  έχουν φοιτήσει σε αμερικανικά σχολεία

και να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα άτομα αυτά, τα οποία δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια, θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα και να κάνουν αίτηση για να τους δοθεί άδεια εργασίας.

«Οι μεταναστευτικοί νόμοι θα πρέπει να εφαρμόζονται με αυστηρότητα αλλά και λογική. Δεν είναι σχεδιασμένοι για να εφαρμόζονται τυφλά, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε ξεχωριστής περίπτωσης» πρόσθεσε η ίδια.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό σε καμία περίπτωση δεν ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση της μόνιμης παραμονής δηλαδή την απόκτηση «πράσινης κάρτας» ή στην απόκτηση ιθαγένειας.

Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ και εκτιμάται ότι αφορά περίπου 80.000 άτομα

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μόνο  λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και αναμένεται να γίνει ευνοϊκά δεκτή από τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους που ζουν στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα