Η προϊστορία του Ελλάδα-Ρουμανία

Το 1989 ήταν η τελευταία φορά που η Ελλάδα έπαιξε με τη Ρουμανία σε επίσημο αγώνα (στο ΟΑΚΑ, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του ’90. Αποτέλεσμα 0-0). Εκτοτε, μόνο φιλικά έγιναν ανάμεσα στις δύο ομάδες για να φτάσουμε στον αποψινό αγώνα μπαράζ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Συνολικά οι δύο ομάδες μετρούν 32 παιχνίδια. Η Ελλάδα μετρά 5 νίκες, η Ρουμανία 17, ενώ 8 φορές

δεν υπήρξε νικητής, με τη Ρουμανία να προπορεύεται και στα γκολ με 67-31.

Η προϊστορία περιλαμβάνει ακόμα 2 αναμετρήσεις, οι οποίες δεν τελέστηκαν υπό την αιγίδα της FIFA. Πρόκειται για τον φιλικό αγώνα που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 5 Δεκεμβρίου του 1984 και έληξε με νικήτρια την Εθνική μας με σκορ 2-1, καθώς και η αναμέτρηση της 12ης Μαΐου του 2002, στην οποία η Ελλάδα νίκησε με 3-2.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει μία από τις βαρύτερες ήττες της ιστορίες της από τη Ρουμανία το 1930. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες έπαιξαν για το Βαλκανικό Κύπελλο και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε 8-1!

Η τελευταία αναμέτρηση ήταν αυτή της Αυστρίας τον Νοέμβριο του 2011. Η Ελλάδα ηττήθηκε 3-1 από τους Ρουμάνους με γκολ των Τόρζε, Τανάσε και Κιπσίου. Για την Εθνική μας είχε σκοράρει ο Γιώργος Καραγκούνης.

Δείτε το video:

http://www.youtube.com/watch?v=tYevOztBOu4

Το τελευταίο επίσημο ματς των δύο ομάδων το 1989:

http://www.youtube.com/watch?v=USszt4_UY7A

Keywords
Τυχαία Θέματα