«Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ»

15:40 5/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ παρουσίασε σήμερα η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η Αλέκα Παπαρήγα υπερασπίστηκε της πρότασης του κόμματος, αποκρούοντας τις επιθέσεις που δέχεται ότι αυτά που προτείνει το ΚΚΕ δεν γίνονται άμεσα. «αυτή την πρόταση διακυβέρνησης και

εξουσίας προβάλλει το ΚΚΕ στο λαό. Δεν είναι πρόταση για τη «δευτέρα παρουσία». Για τη δευτέρα παρουσία είναι η αντίληψη ότι το κράτος των μονοπωλίων , του κεφαλαίου εκδημοκρατίζεται και γίνεται φιλολαϊκό», επισήμανε χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας παράλληλα τα εκλογικά διλήμματα που θέτει τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» που θέτει η ΝΔ ή το δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» είναι και πλαστό και αποπροσανατολιστικό. Δεν απαντά στους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός», επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα. Παράλληλα, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ έθεσε και το δίλημμα του κόμματός της ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, επισημαίνοντας ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι: αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων;».

Η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ότι «όποια κυβέρνηση και αν σχηματισθεί μετά τις εκλογές, όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακόψει την επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων, αλλά θα κλιμακώσει την επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματα της πλειοψηφίας των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, με άλλοθι ορισμένα ψίχουλα σε ομάδες ακραίας φτώχειας που και αυτά θα εξανεμισθούν απ’ τις γενικότερες συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής». «Καμία κυβέρνηση, ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οικουμενική ή και συνεργασίας με γειτονικές ή συγγενικές δυνάμεις, δεν πρόκειται να σώσει το λαό από τα βάσανα μιας ελεγχόμενης ή μη ελεγχόμενης πτώχευσης», συνέχισε η κ. Παπαρήγα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πρότασή του «δεν βάζει φρένο στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του λαού».

 Οι προτάσεις του ΚΚΕ

Παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα πρότεινε τα εξής:

ΕΙΣΟΔΗΜΑ

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας.

-Κατώτερος μισθός 1.400ευρώ.

-Έξι (6) ώρες δουλειάς για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα

-Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών  εργασίας.

-Κατάργηση όλων των νόμων που κατοχυρώνουν και επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τορπιλίζουν τις συλλογικές συμβάσεις  πριν και μετά τα μνημόνια.

-Κατάργηση όλων νόμων που διευκολύνουν τις απολύσεις και μειώνουν τις αποζημιώσεις.

-Κατάργηση όλων των νόμων που μειώνουν τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

-Μείωση 30% των τιμολογίων των πρώην  ΔΕΚΟ για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40000 ευρώ.

-Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα