Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Η δεύτερη μέρα της Έιντ αλ Άντχα, μιας σημαντικής θρησκευτικής γιορτής για τους Μουσουλμάνου, στην Συρία συνεχίζει να σφραγίζεται με αίμα.

Έτσι, στην πρώτη αεροπορική επιδρομή που γίνεται μετά την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός, σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι στην Δαμασκό.

«Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο ένα κτίριο στην πόλη Αρμπίν, στην επαρχία της Δαμασκού και προκάλεσε το θάνατο οκτώ ανδρών που βρισκόντουσαν μέσα στο κτίριο. Είναι ο πρώτος αεροπορικός βομβαρδισμός μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας», δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι

Αμπντέλ Ραχμάν, για να προσθέσει: «Μπορούμε να πούμε ότι με αυτήν την επιδρομή πέθανε η κατάπαυση του πυρός. Δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για εκεχειρία».

Νωρίτερα, μέσα στην μέρα, πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε στην κύρια οδική αρτηρία της πόλης Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία.

Η μουσουλμανική γιορτή διαρκεί τέσσερεις μέρες και παρά την έκκληση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός, χθες καταγράφηκαν 146 νεκροί, εκ των οποίων 53 άμαχοι, 50 αντάρτες και 43 στρατιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα