Ιταλία: Εκλογές για την κεντροαριστερά

Μέχρι και τις οκτώ το βράδυ, θα παραμείνουν ανοικτές οι κάλπες για την ανάδειξη του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς.

Οι υποστηρικτές της προοδευτικής παράταξης που έχουν ήδη προχωρήσει σε «προεγγραφή» είναι πάνω από 1,5 εκατομμύρια εκλογείς.

Τα μέχρι τώρα γκάλοπ βγάζουν, ότι το 43% των προθέσεων ψήφου για το χρίσμα του κεντροαριστερού υποψήφιου επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, συγκεντρώνει ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Μια ανάσα μακριά, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας

Ματτέο Ρέντσι, τριάντα επτά ετών, που φέρεται να συγκεντρώνει μέχρι 39% των προτιμήσεων, με το τροχόσπιτό του προσπάθησε να επισκεφθεί όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, για να στείλει το μήνυμα «ανανέωση τώρα, μόνον δυο θητείες για τους βουλευτές και γερουσιαστές ».

Ο ίδιος επέμεινε ότι, αν χάσει, δεν πρόκειται να ζητήσει αξιώματα και θέσεις ευθύνης στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

Ο επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία», Νίκι Βέντολα, είναι ο τρίτος υποψήφιος που σύμφωνα με το πρόγραμμά του, η οικονομική κρίση δεν πρέπει να ωθήσει σε νεοφιλελεύθερο μοντέλο, χωρίς αντιστάσεις και εγγυήσεις. Ο Βέντολα, μεταξύ των άλλων, ζητά την θέσπιση του γάμου των ομοφυλόφιλων, «για να τύχει αναγνώρισης και ο δεσμός του», όπως δηλώνει.

Οι υπόλοιποι δυο υποψήφιοι, που δεν ξεπερνούν το 5% των προθέσεων ψήφου, είναι ο κεντρώος Μπρούνο Ταμπάτσι και η αριστερή επιχειρηματίας Λάουρα Πουπάτο.

Σε περίπτωση που κανένας από τους πέντε υποψήφιους δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το 50% των ψήφων, συν μια, οι κάλπες θα ξαναστηθούν την επόμενη Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα