Ήττα για τον Ολλάντ στο φορολογικό

Η πρόταση νόμου είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους πλούσιους της Γαλλίας, που απειλούσαν με έξοδό τους από την χώρα και εγκατάστασή τους στο γειτονικό Βέλγιο ή την Ελβετία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρτιέ, αλλά και του Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του ομίλου Louis Vuitton.

Έτσι, σήμερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας απέρριψε

την επιβολή του 75% ως αντισυνταγματικό γιατί εφαρμόζεται σε μεμονωμένα άτομα αντί για νοικοκυριά. Επίσης, απέρριψε και τις νέες μεθόδους υπολογισμού του φόρου περιουσίας.

Ωστόσο, ο Φρανσουά Ολλάντ δεν φαίνεται να το βάζει κάτω και σε ανακοίνωση του γραφείου του αναφέρεται: «Η κυβέρνηση θα επανασυντάξει την πρότασή της για φορολογικό συντελεστή 75% και θα την καταθέσει εκ νέου.

«Τα απορριφθέντα μέτρα αντιστοιχούν σε 300 με 500 εκατομμύρια ευρώ. Το σχέδιό μας για την μείωση του ελλείμματος δεν θα επηρεαστεί», σχολίασε ο Υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση θα καταθέσει εκ νέου πρόταση για την αύξηση του φορολογικού συντελεστή στα υψηλά εισοδήματα το 2013 και το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα