«Κάν’ το όπως στο αντιρατσιστικό»

Μ’ άλλα λόγια, ό,τι αξιολογεί η ΔΗΜΑΡ ως σημαντικό αλλά δεν γίνεται κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής, θα το καταθέτει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στη Βουλή ως πρόταση νόμου –όπως ακριβώς έκανε (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) αναφορικά με το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη.
Αυτό έγινε και χθες, όταν συζητήθηκε η τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ως το τέλος του 2015.

Με τον τρόπο αυτό, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη ήθελε να κλείσει η σχετική συζήτηση για κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, που άνοιξε την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς.
Η τροπολογία είχε κατατεθεί εκ μέρους των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στο νομοσχέδιο για την διευκόλυνση των ενήμερων δανειοληπτών του υπουργείου Ανάπτυξης.
Πάντως, παρά την… κοινοβουλευτική μαχητικότητα του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου, η κυβέρνηση δεν έδει ξε να κάμπτεται. Αντιθέτως, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης απέρριψε –ευγενικά, είναι η αλήθεια…- την τροπολογία, λέγοντας ότι αυτό το θέμα θέλει διάλογο και δεν μπορεί απλώς να ενσωματωθεί αβασάνιστα σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση, στην Αγίου Κωνσταντίνου έχουν αποφασίσει ό,τι δεν περνάει από το Μαξίμου, να κατατίθεται στη Βουλή, ώστε «να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στην κοινωνία και τους ψηφοφόρους», όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα