Καραγκιοζιλίκια στη Βουλή

Η τροποποίηση οδηγούσε στην εξομοίωσή του μισθολογίου των υπαλλήλων της Βουλής με αυτό των δημοσίων υπαλλήλων.

Άμεση ήταν η αντίδραση των υπαλλήλων οι οποίοι αντέδρασαν έντονα και μάλιστα όσοι ήταν μέσα στη συνεδρίαση και εργάζονταν αποχώρησαν.

Η συνεδρίαση διεκόπη και λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμάρακης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους υπαλλήλους προανήγγειλε

την απόσυρση της επίμαχης τροποποίησης:  «Η κυβέρνηση το έφερε η κυβέρνηση το αποσύρει» είπε.

Λίγα λεπτά αργότερα η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να λέει από το βήμα της Βουλής:

«Η τροποποίηση που κατέθεσα μόλις πριν είναι αποκλειστικά και μόνο κυβερνητική επιλογή και απαίτηση της κοινωνίας. Είναι ψευδές άθλιο και λαϊκίστικο ότι το επέβαλε η τρόικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αγκάλιασαν μια προνομιούχα τάξη και έφτασαν στο σημείο να υποδείξουν στη συνδικαλιστική ηγεσία των υπαλλήλων της Βουλής να κηρύξουν στάση στο ναό της Δημοκρατίας. Είμαι υποχρεωμένος λόγω του μεγάλου διακυβεύματος και του κατεπείγοντος να αποσύρω τη συγκεκριμένη νομοτεχνική βελτίωση. Όποιος έχει μάτια βλέπει. Θα επανέλθουμε με νέα διάταξη με την οποία θα εναρμονίζουμε τον Κανονισμό με ότι ισχύει για τα μισθολόγια του δημόσιου τομέα» δήλωσε εν μέσω αντιδράσεων και έντονη οχλοβοής με αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να του φωνάζουν «είσαι ψεύτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα