«Κατεπείγουσες» προμήθειες με απευθείας αναθέσεις

Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων, σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών από την ίδρυση της, έχει εκδώσει 85 απορριπτικές αποφάσεις για προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Η εφημερίδα αποκαλύπτει έγγραφο του προέδρου της Αρχής, Βασίλειου Φλωρίδη, προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο,στο οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι καθυστερούν εσκεμμένα οι διαγωνισμοί προμήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού, ώστε να προκληθούν ελλείψεις που καλύπτονται με απευθείας

αναθέσεις και υψηλότερο κόστος.

Με περισσότερες από 4.000 αναθέτουσες αρχές προμηθειών αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, διευκολύνονται αυτές οι διάτρητες διαδικασίες. Την ίδια στιγμή το νέο Μνημόνιο προβλέπει τη σύσταση συνολικά 13 Κεντρικών Αρχών Προμηθειών, από μία σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων έχει μόλις επτά άτομα προσωπικό, ενώ προβλέπονται 25 εργαζόμενοι σε αυτήν.

Παράλληλα σε δοκιμαστική λειτουργία αναμένεται να τεθεί έως το τέλος του χρόνου το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Προμηθειών (ΕΣΗΔΠ) ενώ σε όλη τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2013 θα δουλεύει πιλοτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα