ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Σοβαρές ζημιές υπέστη από φωτιά κατά τις αναταραχές της Κυριακής ο χώρος του ΚΕΘΕΑ στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Σχεδόν ολοσχερώς καταστράφηκε ο χώρος της Θεραπευτικής Κοινότητας Εν Δράσει του ΚΕΘΕΑ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, από τη φωτιά που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Κυριακής.

Ο χώρος έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

στο ΚΕΘΕΑ, το οποίο τον είχε διαμορφώσει κατάλληλα, με τη συμμετοχή των κρατούμενων μελών του,  για να στεγάζει καθημερινά το πρόγραμμα ψυχικής απεξάρτησης.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του προγράμματος, από σήμερα και μέχρι να πραγματοποιηθούν  οι απαραίτητες επισκευές, οι δραστηριότητες της Θεραπευτικής Κοινότητας θα πραγματοποιούνται  σε άλλο  χώρο των Φυλακών, ο οποίος χρησιμοποιείται από το ΚΕΘΕΑ για την παροχή υπηρεσιών  συμβουλευτικής.

Ώμος, η επισκευή του χώρου της Κοινότητας σχεδιάζεται να αρχίζει άμεσα, αφού εκατοντάδες άτομα περιμένουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ψυχικής απεξάρτησης απ’  τα ναρκωτικά.

«Σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης που υποθάλπει τις κοινωνικές εντάσεις και οδηγεί σε εκρηκτικές καταστάσεις, έξω και μέσα από τα κάγκελα, η παροχή κοινωνικής φροντίδας και στήριξης στους πιο ευάλωτους, παρά τις αντιξοότητες,  παραμένει προτεραιότητα», αναφέρει το ΚΕΘΕΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα