ΚΕΔΕ: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 250.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Τον κίνδυνο να μείνουν στο δρόμο 250.000 ηλικιωμένοι και παιδιά, θα μεταφέρουν στον πρωθυπουργό, αύριο, οι εκπρόσωποι των δημάρχων. Σήμερα η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν δε σταματήσουν οι περικοπές των πόρων της αυτοδιοίκησης, πάνω από 250.000 ηλικιωμένοι και παιδιά θα βρεθούν στο δρόμο, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους δε θα μπορούν να πληρωθούν».  Αυτός είναι ο βασικός άξονας των επιχειρημάτων που θα αναπτύξει το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

το οποίο συνεχίζει τον κύκλο επαφών με τα κόμματα και τη κυβέρνηση.

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ, ενόψει του εκτάκτου συνεδρίου της ερχόμενης Πέμπτης θα έχει αύριο Τετάρτη 29 Αυγούστου συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα Τρίτη θα προηγηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Οι σχετικές συναντήσεις γίνονται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δήμοι λόγω των συνεχών περικοπών από το 2009 και μετά. Οι περικοπές φτάνουν στο 60%. Μάλιστα αν δεν ανατραπεί το κλίμα αυτό το πρώτο 15ημερο του Σεπτέμβρη περίπου 70 δήμοι της χώρας θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών καθώς έχουν στεγνώσει τα ταμεία τους.

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί, σήμερα Τρίτη, με τον υπουργό ΠΕΚΑ Ευ. Λιβιεράτο. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

Η αντιμετώπιση προβλημάτων μεταξύ των δήμων της χώρας και της ΔΕΗ και ειδικότερα για τις προθέσεις του υπουργείου να μην εισπράττονται τα δημοτικά τέλη μέσω της ΔΕΗ, η ενεργειακή πολιτική και τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τα θέματα πολεοδομικού χωροταξικού σχεδιασμού.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η αξιοποίηση – ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας καθώς και η λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων. Ήδη οι δήμοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη διαφαινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ξεπούλημα των λιμενικών ταμείων σε ιδιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα