ΚΕΝΥΑ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΔΥΟ ΙΡΑΝΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τις αδελφικές σχέσεις με την Κένυα επικαλείται η Ιρανική πλευρά, προκειμένου να αποκομίσει περισσότερα στοιχεία για την σύλληψη δυο πολιτών της, που συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Κένυας υπάρχουν υποψίες πως οι δύο Ιρανοί ανήκουν σε μια τρομοκρατική οργάνωση που σχεδίαζε επιθέσεις στο Ναϊρόμπι και την Μομπάσα. Ο ένας συνελήφθη την Τετάρτη στο Ναϊρόμπι και ο άλλος την επόμενη

ημέρα στη Μομπάσα.

«Η ταυτότητα των ατόμων αυτών δεν μας έχει γίνει γνωστή ακόμη και η πρεσβεία του Ιράν στο Ναϊρόμπι αναζητά πληροφορίες, καθώς και να επιτραπεί στον πρέσβη να συναντηθεί με τους συλληφθέντες. Εφόσον δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία τους, δεν μπορούμε να εκφράσουμε γνώμη για την υπόθεση αυτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Ραμίν Μεχμανπαράστ.

Κάνοντας λόγο για καλές και αδελφικές σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Κένυας ο Μεχμανπαράστ εκτίμησε ότι «ορισμένοι κύκλοι και ξένα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να πλήξουν τις σχέσεις αυτές αναφερόμενα σε αυτές τις πληροφορίες και τις κατηγορίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα