ΚΚΕ: ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναγκαστική προσαρμογή χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και την ευρωζώνη.

 «Η όποια επιμήκυνση θα φορτώνει νέα δεινά στο λαό και όχι ανακούφιση, ενώ δεν θα σταματήσει τη νέα

χρεοκοπία» σχολιάζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και το κόμμα επαναλαμβάνοντας την προεκλογική δέσμευση εγγυάται ότι «θα φέρει στη Βουλή σχέδια νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, καθώς και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα».

Υπογραμμίζει δε ότι «το μεγαλύτερο ψέμα της νέας συγκυβέρνησης είναι ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι για το λαό, όταν η στρατηγική της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματιών που υπηρετεί είναι η δραστική μείωση του μέσου μισθού, η ισοπέδωση των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η διεύρυνση των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου».

Τέλος, υπενθυμίζει ότι «δεν υπάρχει χρόνος αναμονής» και καλεί σε τα εργατικό – λαϊκό κίνημα σε επείγουσα ανασύνταξη «ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την ΕΕ και τους μεγάλους επιχειρηματίες, φορτώνει τις συνέπειες της κρίσης στο λαό και εγκλωβίζει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαμάχες και πολέμους».

Keywords
Τυχαία Θέματα