«Κλείσατε την ΕΡΤ, επειδή θέλετε λογοκρισία»

Κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι, προσπαθεί να φιμώσει την «ανοιχτή ΕΡΤ» και τους εργαζόμενούς της, που εδώ και πέντε μήνες διατηρούν ανεξάρτητη και καθολική τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στη χώρα.

«Στεκόμαστε με το προσωπικό της ανοιχτής ΕΡΤ – το οποίο συνδέετε με τη ΠΟΣΠΕΡΤ με τις αδελφές και τους αδελφούς Δημοσιογράφους , καθώς και με όλους τους έλληνες πολίτες που υποστηρίζουν και θέλουν την ΕΡΤ

ζωντανή»σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του UNI.

«Ενέργειες της κυβέρνησής σας από τις 11 Ιουνίου είναι για λόγους καθαρά λογοκρισίας. Το προσωπικό της ανοιχτής ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι ανοιχτή προάσπιση της δημοκρατίας και των δημοσίων αγαθών. Δεν υπήρχε κανένας οικονομικός λόγος να κλείσει η ΕΡΤ έτσι κι αλλιώς . Ήταν μια σκόπιμη πολιτική απόφαση να φιμώσει την ανεξάρτητη ενημέρωση.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αντιστρέψει την ακατανόητη και επικίνδυνη απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ και να υιοθετήσει τις προτάσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών της ΕΡΤ σχετικά με την μεταρρύθμιση της ΕΡΤ», καταλήγει ο ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τα Συνδικάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα