Κοππά κατά Δένδια για τον ξυλοδαρμό

14:36 5/2/2013 - Πηγή: Matrix24

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέρριψε προκαταβολικά κάθε κατηγορία περί βασανισμού, ζητώντας από οιονδήποτε ισχυρίζεται κακομεταχείριση να προσκομίσει στοιχεία», αναφέρει σε δήλωσή της. Σημειώνει ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέσωσε την έννομη τάξη και το Κράτος δικαίου, διατάσσοντας προκαταρκτική έρευνα και τονίζει ότι περιμένει με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα.

Χθες, η Μαριλένα Κοππά είχε γράψει στο Twitter ότι θα θέσει το ζήτημα

στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών η Ελληνική Αστυνομία παρέδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες συλληφθέντων για τρομοκρατικές ενέργειες. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, αν και προϊόν επεξεργασίας, δεν μπόρεσε να καλύψει μώλωπες, εκχυμώσεις και παραμορφώσεις στα πρόσωπά τους που δύσκολα προέρχονται από μια και μόνη συμπλοκή κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέρριψε προκαταβολικά κάθε κατηγορία περί βασανισμού, ζητώντας από οιονδήποτε ισχυρίζεται κακομεταχείριση να προσκομίσει στοιχεία. Ο ίδιος ο Υπουργός κ. Δένδιας δεν καταδίκασε την κακομεταχείριση, προκειμένου να μην εμφανιστεί «προκατειλημμένος», όπως δήλωσε.

Διασώζοντας την έννομη τάξη και το Κράτος δικαίου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρξε βασανισμός εκ μέρους των αστυνομικών αρχών.

Καταδικάζοντας με απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατία, θεωρώντας όμως παράλληλα ότι η βία γεννά πάντα βία και ότι ο σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων και του Κράτους δικαίου είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για κάθε ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία, περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα.

Εν κατακλείδι, είναι θλιβερό ότι ένα γεγονός, όπως η σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας, που θα έπρεπε να αποτελεί θρίαμβο του Κράτους Δικαίου, εκφυλίστηκε σε μια συζήτηση για το είδος της βίας που είναι πολιτικά αποδεκτή».

Αποτροπιασμός Ρουπακιώτη

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε δηλώσεις του στον Αlpha 989, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις εικόνες των κακοποιημένων συλληφθέντων για τις ληστείες της Κοζάνης: «ανατρίχιασα όταν έβλεπα φωτογραφίες με πρησμένα μάτια και χείλη», ανέφερε σημειώνοντας ωστόσο ότι «από την άλλη πλευρά όταν γίνεται μια συμπλοκή με κάποιους που κρατούν καλάσνικοφ δε μπορεί ο ένας να κρατάει λουλούδια…».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε χθες τον υπουργό Δικαιοσύνης να πάρει θέση για τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων, «για να μπει ένα φρένο στον κατήφορο», όπως είπε.

 

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα