ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «ΔΡΑΧΜΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΑΛΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ»

Την παραμονή της χώρας στο ευρώ έθεσε ως βασική προτεραιότητά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, είπε «όχι» στις μειώσεις μισθών, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Επιστροφή στη δραχμή

θα σημάνει επιστροφή σε παλιές δεκαετίες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης, ενώ, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «χαϊδεύει αυτιά η πρόταση για άμεση κατάργηση του Μνημονίου». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ της σταδιακής απαγκίστρωσης από το Μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αύριο το πρωί απαγκίστρωση από συγκεκριμένες δεσμεύσεις του Μνημονίου με ταυτόχρονη επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής». Σε ό,τι αφορά σε μνημονιακά μέτρα που κατά τον ίδιο πρέπει να καταργηθούν, ο Φώτης Κουβέλης προέταξε τη μείωση των μισθών, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι εγκληματικό λάθος η μείωση των αποδοχών».

«Οι μισθοί Βουλγαρίας δεν έφεραν στη χώρα αυτή επενδύσεις», εκτίμησε, για να προσθέσει ότι «το εργασιακό κόστος έχει τη μικρότερη συμμετοχή στο συνολικό κόστος του παραγόμενου προϊόντος». Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και αναφορικά με τους μισθούς στο Δημόσιο, αφού είπε «όχι» στις οριζόντιες περικοπές, αλλά «ναι» στην «εξειδικευμένη αντιμετώπιση του μισθολογικού κόστους».

Ο Φώτης Κουβέλης, στη συνέντευξή του στην web-tv του Αθηναϊκού Πρακτορείου, υπογράμμισε την ανάγκη «βαθιών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων με στήριξη των αδυνάτων» και, σε ό,τι αφορά στις μετεκλογικές πολιτικές συνεργασίες, είπε: «Δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός, θέλω να συμβάλω να βρεθεί λύση».

Εκτίμησε, παράλληλα ότι το κόμμα του «θα βγει ενισχυμένο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, παρά την πίεση από την καρικατούρα δικομματισμού», ενώ προανήγγειλε ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ θα βρεθούν ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και το στέλεχος από το χώρο της Οικολογίας, Μιχάλης Μοδινός.

Επίσης, προανήγγειλε τη διεξαγωγή ανοιχτού συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ περί τα τέλη του 2012, ενώ, αναφερόμενος σε όσους νέους ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές τη Χρυσή Αυγή, ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι «ψήφισαν για να τιμωρήσουν». «Εμείς προεκλογικά δεν επενδύσαμε ούτε στην οργή, ούτε στο συναίσθημα», συνέχισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του «δεν κάνει ούτε διμέτωπο, ούτε τριμέτωπο αγώνα. Αναδεικνύουμε τη δική μας πολιτική».

Βολές εξαπέλυσε και κατά της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατηγορώντας την πως «αιφνιδίως απέκτησε ανησυχίες για τα παιδιά στο Νίγηρα».

Ο Φώτης Κουβέλης, τέλος ζήτησε από τις τράπεζες που ενισχύθηκαν με τα 18 δισ. ευρώ «να χρηματοδοτήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και σε ό,τι αφορά στα ευρωπαϊκά, εκτίμησε ότι «το τοπίο αλλάζει με την άνοδο του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα