ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΙΔΑΤΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ

Mία υποσημείωση σε έγγραφο της ελβετικής UBS με την  κίνηση του λογαριασμού της Βίκυς Σταμάτη, ότι «140.000 υπάρχουν στο κουτί της Γενεύης» και μέσα σε παρένθεση  η λέξη «δολάρια»  βρίσκεται, όπως και το σύνολο του αρχείου του Ακη Τσοχατζόπουλου, στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης.  

Έτσι όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος

ξαναβρεθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί συμπληρωματικά εκτός από τα βιβλία και τα αλφαβητάρια θα πρέπει να εξηγήσει και τι εννοούσε  και σε ποιο κουτί  στη Γενεύη βρίσκονταν 140.000 δολάρια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αποδείξεις  πληρωμής συνεργείων, που είχαν αναλάβει από το έτος 2006 τις επισκευαστικές εργασίες στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.Το εύρημα αυτό έχει ιδιαίτερη αξία καθώς … δένει με την  περικοπή του εισαγγελικού πορίσματος  στο οποίο επισημαίνεται ότι ο πρώην υπουργός  το διάστημα 2006-2008  δεν είχε πρόθεση να εμφανίσει ότι το ακίνητο ανήκε στον ίδιο ή σε μέλος της οικογένειάς του, αλλά να παραμείνει στην ιδιοκτησία της Nobilis . Αυτό ενισχύεται -κατά τους εισαγγελείς-  και από το γεγονός ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος  την τριετία 2007-2009  στο πόθεν έσχες του δεν  δήλωνε κανένα ποσό ως προκαταβολή  για την αγορά του ακινήτου αυτού  ή ως δαπάνη για την επισκευή της μισθωμένης οικίας , παρά το ότι το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα του πρώην Υπουργού.  Για τα έτη 2006-2008  προκύπτουν δαπάνες  449.219, 52 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός ήταν τόσο οργανωτικός που κρατούσε στο αρχείο του ακόμα και την παράταση του μισθωτήριο  που αφορούσε το ακίνητο που ενοικίαζε η Βίκυ Σταμάτη στον 60 όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης  και κόστιζε το 2005 1.825,60 ευρώ το μήνα!

Η ροπή της προφυλακισμένης Βίκυς Σταμάτη πορς τον καταναλωτισμό και τις ακριβές επιιλογές προκύπτει από σειρά άλλων εγγράφων όπως: Από την πιστωτική της  κάρτα προκύπτει ότι  μέσα σε ένα μήνα -από αρχές Ιουνίου εώς αρχές Ιουλίου  2003- ξόδεψε για  για ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ γνωστών οίκων μόδας 27.648,50 ευρώ. Μέσα σε ένα τρίημερο, τον Ιούλιο του 2003 προβαίνει σε αγορές και σε ταξίδι της στη Ρώμη που στοιχίζει 4.738,50. Τον Απρίλιο του 2009 πάλι  για ένα διήμερο στο Ναύπλιο ο Ακης Τσοχατζόπουλος ξοδεύει  2.447,70 ευρώ  μόνο για τη διαμονή του, δηλαδή την κράτηση του δωματίου και το ρουμ σερβις.

Keywords
Τυχαία Θέματα