ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Τις δύο «κόκκινες γραμμές» της ΔΗΜΑΡ για την επομένη των εκλογών έθεσε ο Φώτης Κουβέλης. Παράλληλα, με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην πρόταση Τσίπρα για «κυβέρνηση Αριστεράς».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Γιατί να εμπιστευθούν οι πολίτες κάποιον που μέχρι χθες υποστήριζε

την επιστροφή στη δραχμή και τώρα ανακάλυψε μια αλλόκοτη ‘αριστερή’ κυβέρνηση με πρωθυπουργό την κα Παπαρήγα και την στήριξη του Πάνου Καμμένου;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, στην πλατεία δημαρχείου. Ο κ. Κουβέλης κλιμάκωσε την κριτική του προς τον Αλέξη Τσίπρα, διερωτώμενος: «Ξέρετε εσείς πολλές κυβερνήσεις της Αριστεράς που να ζητάνε στήριξη από τον Πάνο Καμένο; Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο ή για ένα λάθος. Δεν είναι όμως έτσι. Επιμένουν σε αυτό. Στη βάση αυτής της απίθανης πρότασης βρίσκεται όχι η ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς, αλλά για μια αντιμνημονιακή ενότητα χωρίς όρια, από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, που κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πρότασή του αυτή κάνει «δώρο στις δυνάμεις του δικομματισμού».

«Δε θα πάρουμε μέρος σε τυχοδιωκτικά παιχνίδια που θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας, ακόμη κι αν τα βαφτίζουν κυβέρνηση της Αριστεράς», κατέληξε επί του θέματος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πάντως, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας και με τα δύο κόμματα εξουσίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αριστερό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσουμε». Παράλληλα, έθεσε τις δύο «κόκκινες γραμμές» -όπως τις χαρακτήρισε- του κόμματός του για την επομένη των εκλογών: «Η χώρα να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ και από την Δευτέρα το πρωί να αρχίσει η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο», τόνισε. Σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα, ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε: «Θέλουμε να σχηματιστεί κυβέρνηση και να μην μπει ο τόπος σε περιπέτειες με αλλεπάλληλες εκλογές. Θέλουμε μια κυβέρνηση που θα αλλάξει τις ασκούμενες πολιτικές, θα προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη με την κοινωνία όρθια και για αυτό από την πρώτη μέρα θα ξεκινήσει την προσπάθεια για την απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Σε μια τέτοια κυβέρνηση εμείς θα συμμετάσχουμε». Τέλος, ο κ. Κουβέλης ζήτησε «θετική ψήφο» προς το κόμμα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα