ΚΡ. ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ!

Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει η Κριστίν Λαγκάρντ προς τους Ελληνες, τονίζοντας πως «πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους συλλογικά πληρώνοντας όλοι τους φόρους τους».


Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ερωτηθείσα αν ανησυχεί για όλους εκείνους τους ασθενείς στην Ελλάδα που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απάντησε: «Πιο πολύ σκέφτομαι εκείνα τα παιδιά σε σχολεία

της Νιγηρίας τα οποία μοιράζονται μια καρέκλα ανά τρεις μαθητές επειδή θέλουν πραγματικά να μορφωθούν. Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα».

Στην ερώτηση αν το μήνυμά της προς τους Ελληνες και άλλους Ευρωπαίους είναι, «περάσατε καλά, τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού», η Λαγκάρντ απαντάει καταφατικά. Ξεκαθαρίζει δε πως το ΔΝΤ δεν έχει καμία πρόθεση να μεταβάλλει προς το ηπιότερο το πακέτο επίπονων μέτρων που έχει επιβληθεί στη χώρα μας.

Σχολιάζοντας τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας, σημείωσε ότι σκέφτεται όλους εκείνους τους Έλληνες οι οποίοι δεν πληρώνουν τους φόρους τους. «Σκέφτομαι εκείνους που στερούνται τις δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας όλων αυτών που φοροδιαφεύγουν». Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει καλύτερη μεταχείριση από ό,τι μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα