ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Με επιθέσεις στα δεξιά και τα αριστερά του συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα το ΠΑΣΟΚ, που επιμένει πάντως πως δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του. Στελέχη του πάντως, δεν απορρίπτουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, στον βαθμό που διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

και ΝΔ εξαπέλυσε χθες κατά την πρώτη του προεκλογική ομιλία σε πολιτική εκδήλωση στο Ιλιον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πιστός στην στρατηγική που έχει χαράξει το κόμμα του για διμέτωπο αγώνα στον δρόμο προς τις κάλπες της 17ης Ιουνίου. Νωρίτερα πάντως, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ «έκλειναν το μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους που υπέκρυπταν τη δυνατότητα μετεκλογικής τους συνεργασίας.

«Ανοίγουμε μέτωπο με τη δημαγωγία, την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό της ακροδεξιάς, αλλά και της κομμουνιστογενούς αριστεράς», είπε ο κ.Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας το ‘κεντροδεξιό μέτωπο’ του κ.Σαμαρά ως ‘μέτωπο της καθαρής δεξιάς, της …καραδεξιάς’. Κατηγορώντας τη ΝΔ για «συσπείρωση ακραίων στοιχείων που επανέρχονται στην κοίτη τους στο όνομα μιας μικροπαραταξιακής επιδίωξης», ο κ.Βενιζέλος παρουσίασε ως λύση ‘ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ’ εν είδει εγγυητή της διακυβέρνησης «για μία κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά». Αιχμές άφησε και κατά του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ρίχνοντας εκ νέου νερό στον μύλο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης. Έκανε λόγο για μετωπική σύγκρουση «με συμφέροντα που έλεγαν σε μυστικές συναντήσεις αυτά που δεν τολμούσαν να πουν δημόσια στον ελληνικό λαό», ενώ πρόσθεσε πως δεν θέλει «κανέναν μεγαλοεργοδότη ή επιχειρηματία να κάνει τον έξυπνο», εξηγώντας πως «κανένας νόμος δεν επιβάλει στους εκπροσώπους ενός εργοδοτικού κλάδου να αλλάξει τους όρους των συμβάσεων που ίσχυαν έως τώρα».

Μιλώντας για ένα ‘πολυπολικό’ πια πολιτικό σύστημα στην χώρα μας, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ, και δη το ‘νέο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής’ όπως το χαρακτήρισε, μακριά από μηχανισμούς και δίπλα στην κοινωνία. Ακριβώς με αυτό το επιχείρημα πάντως, ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ότι δεν μπορεί η χώρα να πάει σε νέες εκλογές για τρίτη φορά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ άφηναν νωρίτερα να εννοηθεί ότι στην περιβόητη ‘κυβέρνηση της υπεύθυνης Κεντροαριστεράς’ θα μπορούσαν να συμμετέχουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.

«Όλοι θέλουμε να γίνουν όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χθες η Αννα Διαμαντοπούλου, ‘υποδεικνύοντάς’ του να ‘συμμαχήσει’ με το Κέντρο, προκειμένου να κυβερνήσει. Αν πάντως δεν προκύψει κυβέρνηση που θα αφορά στην κεντροδεξιά με συνεργασία ΝΔ-Ανεξάρτητων Ελλήνων ή στην κεντροαριστερά με ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, η ίδια θα ‘έβλεπε’ μία κυβέρνηση ‘εθνικού σκοπού’ με την συμμετοχή πάντως σίγουρα των δύο πρώτων κομμάτων. Ως ‘ευκταία λύση’ περιέγραψε μία κυβέρνηση συνεργασίας της ‘υπεύθυνης Κεντροαριστεράς’ με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ζητώντας πάντως από τα κόμματα του 19%,

Keywords
Τυχαία Θέματα