Κρίσιμη μέρα για τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή

Οι ανακριτές ζητούν την άδεια της Βουλής προκειμένου να απαγγείλουν στους τρεις βουλευτές κατηγορία για εγκληματική δράση, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος, ιδίως μέσω προπαρασκευαστικών πράξεων που τείνουν να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Για την ώρα βέβαια διώξεις για το συγκεκριμένο κακούργημα δεν έχουν ασκηθεί, ωστόσο σύμφωνα με έμπειρους νομικούς,

εάν ασκηθούν τότε ανοίγει ο δρόμος για νομοθετική ρύθμιση που θα θέτει την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, ορίζει πως η Επιτροπή Δεοντολογίας αφού ακούσει τους βουλευτές, των οποίων ζητείται η άρση της ασυλίας τους – εφόσον αυτοί επιθυμούν να προσέλθουν – θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ή μη της ασυλίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας στη σημερινή της συνεδρίαση δεν πρόκειται να εξετάσει τη βασιμότητα της κατηγορίας κατά των τριών βουλευτών, παρά θα συντάξει αιτιολογημένη έκθεση για αν πρέπει να γίνει ή όχι η άρση.

Η Βουλή θα συνδράμει το έργο των ανακριτικών αρχών, επισπεύδοντας τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Ως εκ τούτου, αναμένεται να εγγραφεί άμεσα στην Ημερήσια Διάταξη για συζήτηση ώστε η Ολομέλεια να λάβει απόφαση. Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας είναι μυστική και διεξάγεται με κάλπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα