Κυπελλούχος Ισπανίας η Ατλέτικο

Με γκολ του Μιράντα στο 3ο λεπτό της παράτασης, η Ατλέτικο νίκησε 2-1 τη Ρεάλ στον τελικό του Ισπανικού Κυπέλλου και στέφθηκε Κυπελλούχος για πρώτη φορά μετά το 1996. Καταπληκτικός ο αγώνας, τρία δοκάρια είχαν οι ηττημένοι!

Ο αγώνας άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις με τη Ρεάλ αφού οι “μερένγκες” προηγήθηκαν μόλις στο 14′ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και θεωρητικά έκανε πιο εύκολο το έργο της.

Ωστόσο η πολύ πιο διψασμένη για το τρόπαιο Ατλέτικο αντέδρασε άμεσα και ανεβάζοντας την απόδοσή

της έφτασε στην ισοφάριση στο 35′ με τον Ντιέγκο Κόστα μετά από έξοχη ενέργεια και πάσα του Φαλκάο.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και στρίμωξε την Ατλέτικο στα σχοινιά. Οι Μαδριλένοι είχαν τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά τα δοκάρια (τρεις φορές) και ο εξαιτερικός Κουρτουά αποσώβησαν το δεύτερου γκολ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και μόλις στο 3ο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Μιράντα έγραψε το 2-1 για την Ατλέτικο μετά τη σέντρα ακριβείας του Κόκε δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον τελικό.

Στη συνέχεια τα νεύρα κυριάρχησαν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 114′ ενώ ο Κουρτουά χτυπήθηκε από αντικείμενο που εκτοξεύτηκε από την εξέδρα! Oι συνεχείς διακοπές όμως ευνόησαν την Ατλέτικο που ροκάνισε το χρόνο και έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση του Κυπέλλου που είναι η πρώτη μετά το 1996.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγο Λόπεθ, Εσιέν, Ράμος, Αλμπιόλ, Κοεντράο (91′ Αρμπελόα), Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Εζίλ, Μόντριτς (91′ Ντι Μαρία), Μπενζεμά (91′ Ιγκουαΐν).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Μάριο Σουάρεθ, Ντιέγο Κόστα (106′ Αντριάν Λόπεθ), Γκάμπι, Κόκε, Αρντά, Φαλκάο.

Keywords
Τυχαία Θέματα