ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

Νέα σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και παράγοντες από τα εμπλεκόμενα υπουργεία έχει συγκαλέσει για σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.

Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού την Τετάρτη στη Βουλή. Ωστόσο, εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια για την οριστικοποίηση της συμφωνίας μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ

επί των εργασιακών.

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου οριστικοποιήθηκαν οι δράσεις της ελληνικής πλευράς και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου ενώ Πέμπτη ή Παρασκευή θα κατατεθεί, με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, και το πολυνομοσχέδιο. Τελική ημερομηνία -εφόσον η ελληνική κυβέρνηση θέλει να έχει ψηφίσει προαπαιτούμενα και προϋπολογισμό μέχρι το προγραμματισμένο για τις 12 Νοεμβρίου Eurogroup- ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα είναι η Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Αμέσως μετά στην ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει η μάχη του Προϋπολογισμού, που θα περιλαμβάνει και τα δημοσιονομικά, η οποία και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 ή την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Μετά τη σύσκεψη υπό τον Αντ. Σαμαρά, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ναι μεν δήλωσε αισιόδοξος ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα βρουν σημείο επαφής, ωστόσο επαναβεβαίωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φέρει το σύνολο των μέτρων σε ένα άρθρο, κάτι που θα οδηγήσει – αναγκαστικά – τη ΔΗΜΑΡ στο παρών ή στο όχι, με το πρώτο σενάριο να είναι και το πλέον πιθανό. Ο κ. Στουρνάρας μίλησε για πρόοδο επί των 89 προαπαιτούμενων δράσεων, αν και κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι η ελληνική πλευρά δεν θα έχει καλύψει μέχρι την Τετάρτη στο Eurogroup το σύνολο της απόστασης που τη χωρίζει από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. «Στο Εurogroup θα παρουσιάσουμε την πρόοδο που έχει γίνει. Φαντάζομαι θα γίνει κάποια εισήγηση από την τρόικα και θα παρουσιαστεί η πρόοδος που έχει γίνει για τις πολιτικές» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα