Λάδι στη φωτιά που άναψε η κόντρα ΔΝΤ – ΕΕ ρίχνει ο Ρεν

14:17 7/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με το Reuters, ο επίτροπος δήλωσε ότι δεν είναι δίκαιο το Ταμείο να νίπτει τας χείρας του και να πετά λάσπες στην Κομισιόν.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να νίπτει τας χείρας του, πετώντας το βρώμκο νερό στους ευρωπαϊκούς ώμους», δήλωσε ο Ολι Ρεν

παίρνοντας τη σκυτάλη των ευρωπαϊκών απαντήσεων στους ισχυρισμούς του ΔΝΤ.

Η δήλωσε έγινε στο Ελσίνκι όπου βρίσκεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη – Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη».

Σημείωσε δε, ρίχνοντας νέα βέλη προς το ΔΝΤ, ότι όταν ήταν επίτροπος, αρμόδιος για την Διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, η ΕΕ συντόνιζε τις κινήσεις της με τις ΗΠΑ, «μαζί πήγαμε και μαζί αποχωρήσαμε».

Ειδικά για την Ελλάδα είπε ότι πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν καθυστερήσει. ‘Αφησε δε να εννοηθεί ότι εφόσον προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τότε θα ξαναδούνε το πρόγραμμα, ξεκαθαρίζοντας πάντως, ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στο τραπέζι θέμα για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Να σημειωθεί ότι, στο Φόρουμ θα μιλήσει το μεσημέρι και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος νωρίτερα στο περιθώριο συναντήθηκε με τον Όλι Ρεν και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα