ΛΙΒΥΗ: ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Μετά την απόρριψη του αιτήματος από το Εθνικό Κογκρέσο, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπού Σαγκούρ προχώρησε στην σύσταση ενός υπουργικού συμβουλίου έκτακτης ανάγκης το οποίο αποτελείται από μόλις δέκα υπουργούς.

 «Θα σας υποβάλω μια κυβέρνηση κρίσης από δέκα υπουργούς, αγνοώντας οποιαδήποτε γεωγραφικά κριτήρια», ανακοίνωσε ο Αμπού Σαγκούρ στα μέλη του Εθνικού Κογκρέσου.

Την ημέρα απόρριψης του αιτήματος από το Εθνικό Κογκρέσο, οργισμένοι Λίβυοι εισέβαλαν στο κτίριο του κοινοβουλίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν

για την 27μελή κυβέρνηση που πρότεινε ο Αμπού Σαγκούρ. Οι διαδηλωτές προέρχονταν κυρίως από περιοχές που δεν εκπροσωπούνταν στο προτεινόμενο υπουργικό συμβούλιο.

Τουλάχιστον τέσσερις από τους υπουργούς είναι από τη Βεγγάζη (ανατολική Λιβύη), γενέτειρα της εξέγερσης εναντίον του πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι πέρυσι. Ανάμεσά τους, ο υπουργός Εσωτερικών Ασούρ Σεουάμπελ και ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας Άλι αλ-Χίμπρι. Ο Αμπού Σαγκούρ θα κρατήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών μαζί με την πρωθυπουργία, λέγοντας πως υπήρξαν πολλές υποψηφιότητες για το υπουργείο Εξωτερικών αλλά πως δεν μπόρεσε να συναντήσει τους υποψηφίους που βρίσκονταν στο εξωτερικό. Τα άλλα χαρτοφυλάκια θα εποπτεύονται από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μοχάμεντ αλ-Χαραμέιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα