ΜΑΧΑΙΡΙ 30% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Με τις φράσεις η κυβέρνηση αυτή δεν έχει περίοδο χάριτος, δεν με νοιάζουν οι καλές προθέσεις αλλά η αποτελεσματικότητα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της νέας κυβέρνησης κατά την έναρξη  του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση αυτή θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και κανονικό χρονικό ορίζοντα, όπως ορίζει το Σύνταγμα, και έκανε λόγο για την ανάγκη της επίτευξης των στόχων εκείνων που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού

λαού.

«Θα το πετύχουμε λέγοντας στον λαό την αλήθεια» είπε και τόνισε ότι σε ελάχιστο χρόνο επετεύχθη συναντίληψη σε πολλά σημεία.

«Είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα» είπε και υπογράμμισε ότι αυτή ήταν άλλωστε η εντολή του ελληνικού λαού.

«Τα κόμματα ανταποκρίθηκαν πλήρως και συγκροτήσαμε κυβέρνηση ευθύνης» είπε και πρόσθεσε «συνεργαστήκαμε για μεγάλες αλλαγές που ξεκινούν από σήμερα».

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι περικόπτεται  άμεσα ο μισθός των μελών του υπουργικού συμβουλίου κατά 30%, όπως και περιορισμός της χρήσης των κυβερνητικών αυτοκινήτων στον απαραίτητο αριθμό.

«Σεμνότητα» τόνισε ο κ. Σαμαράς και «όχι κάθε ημέρα στα κανάλια».

«Όλοι έχουμε καλές προθέσεις αλλά εμένα με νοιάζει το αποτέλεσμα» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι θα επισκεφθεί όλα τα υπουργεία και θα θέσει «στοχοδιαγράμματα», εξηγώντας ότι θα υπάρχει παρακολούθηση και έλεγχος για το τι έγινε τι δεν έγινε και τι πρέπει να γίνει.

«Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος…αυτό θα κάνω» είπε.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ενιαία, δεν υπάρχουν κομματικά φέουδα, ένα είναι το αφεντικό μας, ο ελληνικός λαός, αυτόν θα υπηρετούμε» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ενότητα, συναντίληψη, υπευθύνοτητα, αυτά περιμένουν από εμάς και εντός της χώρας και εκτός» συνέχισε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι αναμένει τα ίδια και από τα κόμματα που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση. «Όχι στείρα αντιπολίτευση» σχολίασε.

«Σήμερα όλα τα μάτια είναι επάνω μας…περιμένουν πολλά…δημιουργούμε ελπίδα…Όχι στην προδοσία» είπε με έμφαση και έκανε αναφορά στις οικογένειες που ζούνε δύσκολα λέγοντας ότι από σήμερα κάτι ξεκινάει να αλλάζει στον τόπο.

«Η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά, προηγουμένως θα μας κρίνει αυστηρότερα ο ελληνικός λαός, αλλά το σημαντικότερο είναι να κρίνουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας πιο αυστηρά», κατέληξε o νέος πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα