Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας-Πολιτισμού, που θα αναλάβει τον τομέα του Αθλητισμού.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετά την απόκτηση πτυχίου από τη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. διεύρυνε τις σπουδές του με την εγγραφή του στη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Εργάσθηκε ως Γεωπόνος στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας

με ιδιαίτερα πετυχημένη θητεία.

Παράλληλα, εργάσθηκε ως προπονητής στις ομάδες ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης, Ολυμπιακός και ΑΕΚ καθώς και στην Εθνική Ομάδα από την οποία αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής, λόγω ασυμβίβαστου. Είναι πολυνίκης προπονητής, δεδομένου ότι κατέκτησε 12 Πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Ελλάδος, συμμετείχε δε σε 6 ευρωπαϊκά final four και με τους 3 συλλόγους καθώς και σε 3 τελικούς.

Στις εκλογές του 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ενώ από το Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009, ασκούσε καθήκοντα Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 επανεξελέγη βουλευτής στην ίδια περιφέρεια.

Από τον Ιανουάριο του 2011 ασκεί τα καθήκοντα του Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Μέχρι σήμερα έχει διατελέσει μέλος των εξής επιτροπών της Βουλής : της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, της Υποεπιτροπής για την Παρακολούθηση θεμάτων Αθλητισμού, της Διαρκούς Επιτροπής Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διαμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Εγγυήσεων Διαφάνειας στον Αθλητισμό καθώς και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Μεταξύ των πολλών διακρίσεων που του έχουν απονεμηθεί, ο Γιάννης Ιωαννίδης έχει βραβευθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τον τίτλο HOMO HELLENICUS. Ο τιμητικός αυτός τίτλος απονέμεται σε προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που υπηρέτησαν με το έργο και τη ζωή τους τις Αξίες του Ελληνισμού.

Είναι παντρεμένος με τη Γιούλα Γκιουζελοπούλου και έχουν μια κόρη την Ελένη – Θεοδώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα