«ΜΑΧΑΙΡΙ» ΣΕ 1.500 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Η FORD ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ως μια θλιβερή ημέρα χαρακτήρισαν τη σημερινή εργαζόμενοι σε εργοστάσια της Ford στη Βρετανία καθώς σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές η εταιρεία σκοπεύει να προβεί στην περικοπή 1.500 θέσεων εργασίας.

“Χίλιες θέσεις εργασίας θα περικοπούν στο Ντάγκεναμ (ανατολικό προάστιο του Λονδίνου) και 500 στο Σάουθαμπτον (νότια)”, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου GMB έπειτα από συνάντηση που έγινε ανάμεσα στα διευθυντικά στελέχη της Ford

και τους εκπροσώπους των συνδικάτων στη Βρετανία.

“Είναι μια θλιβερή είδηση για το προσωπικό” αυτών των δύο εργοστασίων και “μια θλιβερή είδηση για τη βρετανική βιομηχανία”, σημείωσε ο αξιωματούχος του GMB Τζάστιν Μπάουντεν, προσθέτοντας ότι “η ιστορία της Ford στη Βρετανία είναι μόνον ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και κλεισίματα εργοστασίων”.

Η Φορντ αναμένεται να κάνει επίσημη ανακοίνωση στις 16:00 (ώρα Ελλάδος), πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του GMB.

Η Ford κλείνει εργοστάσιο και στο Βέλγιο

Πικετοφορία στις εγκαταστάσεις όπου γίνονται τα τεστ-ντράιβ της Ford στην πόλη Λομέλ στο Βέλγιο σε διαμαρτυρία για το προαναγγελθέν κλείσιμο του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας στην κοντινή πόλη Γκενκ πραγματοποίησαν σήμερα συνδικαλιστές.

Είχε προηγηθεί χθες ανακοίνωση από τη  Ford ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στην Γκενκ, στο οποίο εργάζονται 4.300 άνθρωποι το 2014, επικαλούμενη μια μεγάλη πτώση στις ευρωπαϊκές της πωλήσεις.

Οι εγκαταστάσεις αυτές οδηγικού ελέγχου στην Λομέλ, όπου τα νέα μοντέλα της Ford δοκιμάζονται σε διάφορες οδικές συνθήκες, είναι οι πιο σημαντικές που διαθέτει η αυτοκινητοβιομηχανία αυτή στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Περίπου 350 άνθρωποι εργάζονται εκεί.

Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις αυτές συμφώνησαν να μην εργαστούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους στην Γκενκ, πρόσθεσε το Belga. Η απεργία τους αναμένεται να είναι 24ωρη.

Εκπρόσωποι της βελγικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης όπως και της περιφερειακής αναμένεται να συζητήσουν το κλείσιμο του εργοστασίου στην Γκενκ σε συνάντησή τους αργότερα σήμερα.

Προβλήματα και στη FIAT

Η διεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat σχεδιάζει να στείλει στο ταμείο ανεργίας εκ περιτροπής άλλους 2.000 εργαζομένους της, σύμφωνα με πηγές στα ιταλικά συνδικάτα.

Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται στην παραγωγική μονάδα του Πομιλιάνο Ντ’ Άρκο, έξω από την Νάπολη, και η διεύθυνση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας σχεδιάζει να τους θέσει στο ταμείο ανεργίας από την 26η Νοεμβρίου ως την 9η Δεκεμβρίου.

Η περίοδος αυτή προστίθεται στις άλλες δυο εβδομάδες «υποχρεωτικής διακοπής της παραγωγής» που έχει ήδη αποφασιστεί από την 29η Οκτωβρίου ως την 12η Νοεμβρίου. Στην συγκεκριμένη μονάδα παράγεται το νέο Fiat Panda.

Η απόφαση της διεύθυνσης της εταιρείας να κάνει χρήση της διαδικασίας εκ περιτροπής εργασίας και παραπομπής εργαζομένων στο ταμείο ανεργίας αποδίδεται στην συνεχιζόμενη μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων τόσο στην Ιταλία, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στις αρχές της ερχό

Keywords
Τυχαία Θέματα