ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Όλες τις σκληρές περικοπές για τις συντάξεις και κυρίως για τα εργασιακά προβλέπει το σχέδιο της Τρόικας και  μάλιστα, τίθενται ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Κατά την πολύωρη συνάντηση του κ. Βρούτση με τους εκπροσώπους της Τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, τα θέματα τέθηκαν επί τάπητος. Ο υπουργός εξερχόμενος δήλωσε πως βρισκόμαστε στη μέση μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, και ότι θα γίνει συνάντηση και αύριο.

«Είμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης, αύριο συνεχίζουμε.

Αύριο θα τελειώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά την πεντάωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

Οι δανειστές επιμένουν για κατάργηση των αυτόματων προσαυξήσεων και των επιδομάτων,   μείωση των αποζημιώσεων και των χρόνων προειδοποίησης κατά 30%, καθώς και αποσύνδεση του ωραρίου εργασίας από το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η τρόικα ζητά:

• Την κατάργηση των αυτόματων προσαυξήσεων (τριετίες) και των επιδομάτων από τον κατώτατο μισθό, χωρίς περαιτέρω μείωσή του από τα σημερινά επίπεδα των 586 ευρώ.

• Τη μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης και των χρόνων προειδοποίησης κατά 30%.

• Την αποσύνδεση του ωραρίου εργασίας από το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ώστε να επιτρέπονται η προσέλευση και η αποχώρηση εργαζομένων (ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης) 1 ώρα νωρίτερα και 1 ώρα αργότερα από το κανονικό 8ωρο.

Παράλληλα, η Τρόικα, στο κείμενο της εφημερίδας που παρουσιάζεται ως Μνημόνιο Νο 3 ζητά την άμεση, και χωρίς χρόνο προσαρμογής, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη, από το 2012 και μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα