ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Επίσημα και με πιεστικό τρόπο έθεσε στο τραπέζι η τρόικα το θέμα της μείωσης των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης που είχε στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιέσεις ήταν εντονότερες από την πλευρά του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ανέφερε ότι στη χώρα μας οι αποζημιώσεις είναι στα υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ε.Ε.  Η τρόικα

επέμεινε και στο θέμα του κατώτατου μισθού, αλλά και στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους μέσα από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%.

Για τα δύο αυτά τελευταία θέματα το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τον χρόνο αλλά και τον τρόπο υλοποίησής τους. Όσο για το θέμα των αποζημιώσεων, σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση, η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος δεν είναι ώριμος και οι συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά εργασίας δεν επιτρέπουν τη μείωση των αποζημιώσεων. Η τρόικα δεν φάνηκε πάντως να πείθεται, και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι θα επανέλθει στο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα