ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΠΕΙΛΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

Εξανέστη και ο πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελήτηρίου Αθηνών, Κώστας Μίχαλος, από τις απαιτήσεις της τρόικας και ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πολιτική διαπραγμάτευση απειλώντας τους εταίρους με άτακτη χρεοκοπία.

«Η λιτότητα έχει ένα όριο, έχουμε τη δεύτερη υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ, το 28% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και

υψηλό πληθωρισμό παρά την ύφεση», δήλωσε και χαρακτήρισε «εξευτελιστικούς» τους μισθούς στην Ελλάδα. Τόνισε ότι οι χαμηλοί μισθοί στη Βουλγαρία δεν έφεραν επενδύσεις, απορρίπτοντας τα περί σύνδεσης ανταγωνιστικότητας και μισθών. Εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στα σχέδια επιβολής αυτοτελούς φορολογίας με συντελεστή ακόμη και 35% στους ελεύθερους επαγγελματίες. «Είναι εγκληματική πράξη για την αγορά, τιμωρεί τους έντιμους φορολογούμενους, ενισχύει τη φοροδιαφυγή και τους στέλνει στη Βουλγαρία», είπε.

Ζήτησε επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, υπογραμμίζοντας όμως ότι το τίμημα για την αποκρατικοποίηση του IBC, δεν ήταν το αναμενόμενο.

Όσον αφορά στην πολιτική διαπραγμάτευση, εκτίμησε ότι υπάρχουν οι απαιτούμενες πολιτικές συμμαχίες και κάλεσε την κυβέρνηση να εκμεταλλευθεί το κόστος πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που είναι απαγορευτικό για τις χώρες του Βορρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα