«ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ»

Αμεση επανεξέταση όλων των συνταξιοδοτικών προνομιακών παροχών σε αιρετούς και βουλευτές προαναγγέλλει ο Γιάννης Βρούτσης, αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις διπλών, ακόμα και τριπλών συντάξεων. 


«Φαίνεται πλέον καθαρά πως για πολλά χρόνια είχαμε απέναντί μας μια νοσηρή οργάνωση του κοινωνικού κράτους στη βάση πελατειακών και συντεχνιακών διευθετήσεων και κλείναμε όλοι τα μάτια. Αυτό πρέπει να τελειώσει», δηλώνει ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

Αναφορικά με το πακέτο των νέων μέτρων, αναγνωρίζει πως είναι επαχθή αλλά ξεκαθαρίζει πως «συνδέονται

άμεσα και καθοριστικά με την παραμονή μας στο ευρώ». Κληθείς δε να σχολιάσει την κατάσταση στο μέτωπο της ανεργίας, δεδομένου μάλιστα πως τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν πιθανότατα σε ακόμα μεγαλύτερη όξυνση, σχολιάζει: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να στρέψουμε πόρους από άλλους τομείς προς την απασχόληση», ενώ δίνει έμφαση στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους νέους και τα κίνητρα σε εργοδότες για προσλήψεις, μεταξύ αυτών η μείωση των εισφορών.

Ο Γιάννης Βρούτσης παραδέχεται τον έντονο προβληματισμό του για την αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια και κατά πόσο το μέτρο αυτό είναι σκόπιμο από δημοσιονομική και κοινωνική σκοπιά. Υποστηρίζει ωστόσο πως «το πλέον πιθανό ενδεχόμενο είναι, πως ως το 2020 ούτως ή άλλως θα πηγαίναμε στα 67 χρόνια».

Τέλος, δεσμεύεται πως δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού ή περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, «γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι σε κάποια πράγματα υπάρχουν και όρια ανθρώπινης αντοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα