ΜΕ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

09:37 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε πολλαπλά κοινά επιχειρεί να απευθυνθεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη μάχη της πρωτιάς. Έτσι εξηγούνται οι διαφορετικές διατυπώσεις για το πώς σκοπεύει μια κυβέρνηση της Αριστεράς να χειριστεί το θέμα του Μνημονίου, αλλά και τις σχέσεις της Ελλάδας

με τους εταίρους της.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μιλώντας στο «κάστρο» της Δεξιάς, στη Σπάρτη χθες βράδυ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην καταγγελία του Μνημονίου. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», διαβεβαίωσε ότι στις 18 Ιουνίου «η Ελλάδα δε θα είναι ακυβέρνητη» και υπογράμμισε με έμφαση ότι «η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση της Αριστεράς, κυβέρνηση που θα απαλλάξει το λαό και τον τόπο από το Μνημόνιο της καταστροφής».

Ωστόσο, την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να απευθυνθεί και σε ψηφόφορους που «τρομάζουν» από ενδεχόμενες επιπτώσεις της μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου και επισήμανε: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης της χώρας μας, αλλά και για τη συντεταγμένη, δίκαιη, αναπτυξιακή και βιώσιμη αντιμετώπιση της ανακυκλούμενης κρίσης της Ευρωζώνης».

Άνοιγμα σε «νοικοκυραίους»

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε, από τη Σπάρτη (σ.σ. στη Λακωνία για πρώτη φορά στην ιστορία της Αριστεράς εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου) να πραγματοποιήσει άνοιγμα και σε συντηρητικούς ψηφοφόρους, αυτούς που ο Αντώνης Σαμαράς ονομάζει «νοικοκυραίους». Έτσι, δεσμεύθηκε να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια των αστυνομικών, που έχουν υποστεί περικοπές στις αποδοχές τους, ενώ εξήγγειλε ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει το καθημερινό έγκλημα με τον αστυνομικό της γειτονιάς.

«Ναζιστική συμμορία»

Σε ό,τι αφορά στην άνανδρη επίθεση του χρυσαυγίτη εκπροσώπου στις κυρίες Ρένα Δούρου και Λιάνα Κανέλλη, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το λαό «να  υψώσει ασπίδα προστασίας στη Δημοκρατία με την ψήφο του στις 17 Ιουνίου», ενώ χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα