ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ… ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 30%

08:50 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Με στόχο να προσεγγίσει, ακόμη καλύτερα να υπερβεί, το 30% κινείται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Προς αυτή την κατεύθυνση δραστηριοποιείται ο Κ. Καραμανλής αλλά και… η χριστιανική Αγ. Σοφία που απεικονίζεται σε σποτ του κόμματος.


Με αρκετό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος θα είναι στην πρώτη γραμμή των συγκεντρώσεων σε Θεσσαλονίκη απόψε και Αθήνα αύριο, αλλά και με αναφορές στο ένδοξο παρελθόν της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς

επιχειρεί τον επαναπατρισμό των κεντροδεξιών ψηφοφόρων και το υψηλότερο δυνατό ποσοστό για το κόμμα του.

Μετά τη δημόσια δήλωσή του και την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην Πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει, εκ νέου, το παρόν στην αποψινή ομιλία του Αντ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. αύριο στο Ζάππειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποιου άλλου είδους παρέμβαση του Κ. Καραμανλή – ο οποίος πάντως δεν προτίθεται να ανέβει στο “προεκλογικό μπαλκόνι” – προκειμένου να ενισχυθεί η τάση συσπείρωσης των γαλάζιων ψηφοφόρων έστω και την ύστατη ώρα.

Η χριστιανική Αγία Σοφία

«Δώστε μου τη δύναμη ενός έθνους…» είναι μία από τις πάγιες – θετικής προσέγγισης – αναφορές του κ. Σαμαρά κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Αυτή «οπτικοποιήθηκε» πλέον και με το 10λεπτο διαφημιστικό μήνυμα του κόμματος, το φινάλε του οποίου βρίθει αναφορών στην ιστορική πορεία των ελλήνων, προκειμένου να υπογραμμιστεί η πίστη του κ. Σαμαρά στη δυνατότητα του έθνους να ανταπεξέλθει και σε αυτή την κρίση. Στο κλείσιμο του μηνύματος, που κυρίως προβάλλεται στο διαδίκτυο, ο κ. Σαμαράς παραπέμπει στα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη και σε όσα έλεγε για τους έλληνες:

«Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες, Φίλε μου, όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τί σίδερο, με τί πέτρες, τί αίμα, τί φωτιά… χτίζουμε, ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!».

Πάνω στα λόγια του αγαπημένου ποιητή και φίλου του Αντ. Σαμαρά προβάλλονται εικόνες από τη ναυτιλία (σίδερο), έναν αρχαίο ναό (πέτρες), τους έλληνες να εκστρατεύουν στον πόλεμο (αίμα), την ολυμπιακή φλόγα (φωτιά), την Αγία Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη χωρίς μιναρέδες και με ένα σταυρό στην κορυφή, ένα ηλιοβασίλεμα (ονειρευόμαστε), τη Μαρία Κάλλας (τραγουδούμε). Η προβολή μίας Αγίας Σοφίας, πριν από το 1453, προκάλεσε – όπως ήταν λογικό – ήδη τις πρώτες έντονες συζητήσεις στο διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα