Με μικρό καλάθι στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς

Το ιδανικό για τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα ήταν να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες έχοντας εξασφαλίσει για την Ελλάδα, προφανώς και για τον ευρωπαϊκό νότο, ένα σαφές σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας, ειδικά δε αυτής των νέων. Ωστόσο, θεαματικές αποφάσεις δεν θα πρέπει να αναμένονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο

Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να περιμένει – στην καλύτερη περίπτωση – τον Ιανουάριο του 2014, όταν η Ελλάδα θα έχει και την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιήσει «εμπροσθοβαρώς» τα κονδύλια για το ανθρώπινο δυναμικό που περιλαμβάνονται στο νέο Πολυετή Κοινοτικό Προϋπολογισμό. Πρόκειται για ποσά που φθάνουν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, στοχευμένα στην καταπολέμηση της ανεργίας και στον πυρήνα του προγράμματος είναι η παροχή σε όλους τους νέους κάτω των 25 ετών μίας ευκαιρίας για μετεκπαίδευση, πρακτική άσκηση ή απασχόληση εντός διαστήματος 4 μηνών από την αποφοίτησή τους από πανεπιστήμιο ή τεχνική σχολή ή από τη στιγμή που έχασαν τη δουλειά τους.

Ως προς το ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά, η συζήτηση αφορά μάλλον την αύξηση των πόρων που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για έργα και δράσεις στις χώρες της περιφέρειας.

Ο κ. Σαμαράς αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες ενώ θα επιστρέψει αύριο αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου, προκειμένου το βράδυ της Παρασκευής να κηρύξει την έναρξη του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα