Με τη …γνώριμη Κάχα Λαμποράλ ο Ολυμπιακός

Η αυλαία της φάσης του Top-16 της Ευρωλίγκας ανοίγει απόψε και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Βιτόρια την Κάχα Λαμποράλ (21:45) με στόχο τη νίκη που θα τον βάλει σε θέση οδηγού από το ξεκίνημα. Ο Ολυμπιακός μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί για τρίτη συνεχή φορά απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ. Και στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις οι Πρωταθλητές Ελλάδας

και Ευρώπης είχαν επικρατήσει των Ισπανών, αποδεικνύοντας την ανωτερότητα τους.

Στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει δύσκολα την Κάχα Λαμποράλ (85-81), αλλά στον δεύτερο γύρο νίκησαν εύκολα τους Βάσκους επί ισπανικού εδάφους (72-89). Πάντως, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, Γιώργος Μπαρτζώκας, κρούει τον κώδωνα κινδύνου ενόψει του αποψινού ματς: «Η Ευρωλίγκα αρχίζει πάλι από το μηδέν και θα είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από τη στιγμή που δεν κουβαλάς τίποτα από την πρώτη φάση. Η Κάχα Λαμποράλ είναι μια ομάδα που αντιμετωπίσαμε στη φάση των ομίλων, αλλά έχουν αλλάξει προπονητή μαζί και την ψυχολογία τους».

Η Κάχα του μηνός Δεκεμβρίου είναι ομάδα που έχει εθιστεί στις νίκες (έξι συνεχόμενες), δείχνει να έχει βρει το δρόμο της κάτω από τις οδηγίες του νέου προπονητή Γιαν Τάμπακ και επίσης διαθέτει πλέον στο ρόστερ της ένα επιπλέον όπλο, τον πολύπειρο γκαρντ Ομάρ Κουκ. Όλα τα παραπάνω καθιστούν την αποστολή του Ολυμπιακού ιδιαίτερα δύσκολη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπάθησε όλες τις τελευταίες ημέρες να περάσει στους παίκτες του την άποψη ότι η Κάχα έχει αλλάξει πρόσωπο και αν κρίνουμε από τις δηλώσεις των πρωταθλητών Ευρώπης μάλλον τα κατάφερε. Μένει βέβαια να αποδειχθεί αυτό και στο παρκέ.

Στον αμιγώς αγωνιστικό τομέα, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και ταξίδεψε πλήρης στη Χώρα των Βάσκων. Στο αεροπλάνο δεν μπήκε βέβαια ο νεοαποκτηθείς σέντερ Γκεόργκε Σερμαντίνι αλλά έτσι και αλλιώς ο Μπαρτζώκας είχε καταστρώσει το αγωνιστικό πλάνο του χωρίς τον Γεωργιανό ψηλό. Στόχος των πρωταθλητών Ευρώπης είναι να κυριαρχήσει στη μάχη των ριμπάουντ και να επιβάλλει το δικό του τέμπο στο ματς μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να βάλει στην εξίσωση του ματς και το φανατισμένο κοινό της Βιτόρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα