Με το μπουρί της …σόμπας

07:24 1/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Και ξαφνικά λίγο πριν έρθει η τρόικα… να οι διαρροές από εδώ, να οι διαρροές από εκεί… Για ακόμη μία φορά οι εκπρόσωποι των πιστωτών μας ντύνονται οι κακοί αλλοεθνείς που έρχονται να πιουν με το «μπουρί της σόμπας» το αίμα της έρμης Ελλαδίτσας..

Και όλα «φορτώνονται» πλέον στα παλικάρια που πηγαινοέρχονται -και τα οποία

αυτή την φορά πέρα από την υστέρηση των εσόδων- φέρεται να θέτουν και άλλα ζητήματα όπως:

- Η απομάκρυνση σχεδόν 25.000 τραπεζικών υπαλλήλων δια της αξιοποίησης ενός παντραπεζικού μοντέλου εθελούσιας εξόδου. Η συρρίκνωση των καταστημάτων των ελληνικών τραπεζών

κατά 40% και η πώληση θυγατρικών τους στο εξωτερικό.

- Οι δανειστές φέρεται όμως να πρότειναν και την κατάργηση των συντάξεων για όσους είναι κάτω των 60 ετών και αντικατάστασή τους με ένα επίδομα.

Και αυτά τα καλούδια κυκλοφορούν λίγο πριν έρθουν οι ..τροϊκανοί όπως και άλλες φορές. Για τις τράπεζες πάντως ήταν …δεν ήταν… η απαίτηση της τρόικας, οι διαρκείς συγχωνεύσεις γεννούν την ανάγκη για εξορθολογιστούν τα κόστη… με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για την κατάργηση των ..συντάξεων, υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης διέψευδαν ότι έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο τουλάχιστον σε επίπεδο υπουργών..

Όπως και να έχει για ακόμη μία φορά η τρόικα ξανάρχεται και τα καλάθι με τα μέτρα που μπορεί να ληφθούν πλουτίζει με διάφορα σενάρια.. Στο τέλος της ημέρας κάποια από αυτά θα υιοθετηθούν και κάποια άλλα όχι… Και στο τέλος θα νοιώθουμε όλοι ικανοποιημένοι που δεν αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε.. σκληρές προτάσεις.

Βρε, καμιά πρόταση για επενδύσεις, ανάπτυξη, λεφτά στην αγορά υπάρχει; Ή θα μας πιείτε το αίμα με το μπουρί της ..σόμπας;

Keywords
Τυχαία Θέματα