ΜΕΡΚΕΛ: Ο,ΤΙ ΔΩΣΑΜΕ, ΔΩΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

19:50 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ. Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση από την ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero» σεναρίου έξωσης της Ελλάδας από το ευρώ για «παραδειγματισμό» των υπολοίπων, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι δεν τίθεται πλέον θέμα αλληλεγγύης, αλλά βούλησης των Ελλήνων.

«Το θέμα της αλληλεγγύης καθαρά και απλά δεν είναι το πρόβλημα που θα

πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων», ανέφερε. «Το θέμα της αλληλεγγύης καθαρά και απλά δεν είναι το πρόβλημα που θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το σύνολο της βοήθειας που έχει λάβει η Ελλάδα ισοδυναμεί με μιάμιση φορά το ΑΕΠ της. Όπως είπε, το σχέδιο Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης αφορούσε πόρους ίσους με το 3% μόλις των κρατών που ωφελήθηκαν.

Η Α. Μέρκελ τάχθηκε και σήμερα υπέρ της δημοσιονομικής ένωσης. Χρειαζόμαστε «περισσότερη Ευρώπη», είπε μιλώντας σε ακροατήριο μαθητών. «Δεν χρειαζόμαστε απλώς μια νομισματική ένωση, αλλά και μια δημοσιονομική ένωση, μια κοινή διαμόρφωση δημοσιονομικής πολιτικής», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «δεν γίνεται μια χώρα να συγκεντρώνει χρέος και μια άλλη πλεονάσματα ή μια χώρα να ξοδεύει 3% του ΑΕΠ της στην έρευνα και μια άλλη τίποτα απολύτως». Έθεσε θέμα και κοινής εξωτερικής πολιτικής.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ήταν εμφανώς πιο «χλιαρός» απέναντι στο ενδεχόμενο λήψης πανευρωπαϊκών μέτρων. Ισχυρίστηκε ότι αν τεθεί σε ισχύ ο προτεινόμενος φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, το μόνο που θα συνέβαινε θα ήταν να μεταφερθούν οι συναλλαγές στα κράτη που δεν θα τον επιβάλλουν. Παραδέχτηκε ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα και έκανε λόγο για «διαδικασίες που προκαλούν σύγχυση».

Keywords
Τυχαία Θέματα