ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ, Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Μεθαύριο Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, καταφθάνει ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, σε μια δύσκολη συγκυρία τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα.

Ο Α. Νταβούτογλου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο Τούρκος υπουργός θα επισκεφθεί «μόνο την Αθήνα». Σε ερώτηση για το επεισόδιο ανταλλαγής πυρών, αρχικά από τη Συρία σε βάρος Τούρκων πολιτών και

στη συνέχεια από την Τουρκία σε βάρος Σύριων στρατιωτών, ο Γ. Δελαβέκουρας παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Βορειο-Ατλαντικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Συρία πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Στις συνομιλίες του Α. Νταβούτογλου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, βασικό θέμα θα είναι η προετοιμασία και ει δυνατόν η ανακοίνωση των ημερομηνιών για τη σύγκληση του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας. Το Συμβούλιο θα γίνει στην Τουρκία, όπου θα χρειαστεί να επισκεφθεί ο Αντώνης Σαμαράς για να συναντήσει τον ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόθεση των δύο πλευρών είναι το Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο ή το αργότερο τον Φεβρουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα