Μετά το μέλι, φαρμάκι από Βενιζέλο

Σύμφωνα με όσα είπε χθες κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζει για μία «ειδική κατηγορία ανθρώπων» της ότι «δεν θέλουν φυσικά να καταγραφούν ως παντελώς ανεύθυνοι και να συμπράξουν με το λεγόμενο δήθεν αντιμνημονιακό χώρο, αλλά αναζητούν προσχήματα, ή οχήματα ευκαιρίας τα οποία δεν πρέπει να τους τα δίνει η ΔΗΜΑΡ».

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ,

υποστηρίζει ότι είναι ένα κόμμα που έπεσε μεν εκλογικά, πλην όμως εκφράζει μία παράταξη και έχει συνείδηση μεγάλου κόμματος. «Δεν θέλουμε να εγκλωβιστούμε σε ένα ρόλο ο οποίος είναι δεύτερος ή τρίτος. Η ΔΗΜΑΡ έχει άλλη διαδρομή. Μπορεί να αρκείται στο ρόλο ενός μικρού κόμματος, μπορεί να αρκείται σε ένα μονοψήφιο ποσοστό», λέει, κάνοντας λόγο για διαφορετική αντίληψη. «Εμείς προσεγγίζουμε τα πράγματα στη μεγάλη κλίμακα και με παραταξιακά χαρακτηριστικά. Η ΔΗΜΑΡ τα προσεγγίζει στη μικρή κλίμακα με κομματικά χαρακτηριστικά. Έχει έναν κομματικό υπερπατριωτισμό. Είναι μια διαφορετική αντίληψη», λέει, διευκρινίζοντας τι ακριβώς εννοούσε με το άρθρο του. «Από πού χθες ανέγνωσαν το άρθρο μου ως απευθυνόμενο σε αυτούς; Έλεγε μέσα τίποτα περί ΔΗΜΑΡ; Γιατί θεωρούν ότι τους αφορά η υπόθεση; Εμείς είμαστε ευγενικοί, το είπαμε μια φορά, το είπαμε δυο. Είπαμε στο συνέδριό μας ότι θα προχωρήσουμε μόνοι μας, δεν εξαρτόμαστε από κανέναν, δεν θεωρούμε προϋπόθεση την αποδοχή και τη συμφωνία κανενός άλλου. Δεν διαβάζουν τις αποφάσεις του συνεδρίου μας; Ή τις υποτιμούν; Να μην τις υποτιμούν και να τις διαβάζουν», λέει.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ξεκαθαρίζει τη θέση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για επαναπατρισμό των ψηφοφόρων του. «Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να απευθυνθεί η πρόσκληση μας σε ένα τμήμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι διασπασμένη μεταξύ ευρωπαϊκής και αντιευρωπαϊκής πτέρυγας. Εμάς μας ενδιαφέρει ο επαναπατρισμός της βάσης του ΠΑΣΟΚ που πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ ως εκλογική λύση ανάγκης. Η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ που πήγε εκλογικά στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διασπασμένη. Αυτή στην δημοκρατική παράταξη ανήκει. Δεν ανήκει στη Ριζοσπαστική Αριστερά, ή στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ», λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα