Ένας ακόμη σταθμός διοδίων στην Ολυμπία Οδό

Σύμφωνα με το thebest.gr, στη σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην παραχωρησιούχο Κοινοπραξία («Ολυμπία Οδός») και το ελληνικό δημόσιο προβλέπεται ότι η χρέωση θα γίνεται ανά χιλιόμετρο αλλά και η εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων!

Συγκεκριμένα, η «Ολυμπία Οδός» προτίθεται να κάνει χρήση δικαιώματος της που απορρέει από την σύμβαση για την εγκατάσταση ενός ακόμη σταθμού διοδίων στο κομμάτι από την Πάτρα ως το Ζευγολατιό, με πιθανότερη τοποθεσία στην περιοχή των Νικολέικων στην Αιγιάλεια. Και αυτό γιατί σκοπός της εταιρείας

είναι να εισπράττει διόδια και από την ενδιάμεση κυκλοφορία, δηλαδή απ’ όσους οδηγούς σήμερα μπαίνουν, λόγου χάρη από το Λόγγο και βγαίνουν στο Κιάτο, χωρίς να συναντούν μπροστά τους σταθμό διοδίων και χωρίς να πληρώνουν.

Με την εγκατάσταση του νέου σταθμού διοδίων ο οδηγός που θα θέλει να πάει στην Αθήνα θα πληρώνει πέντε φορές. Στο Ρίο, στα Νικολέικα, στο Ζευγολατιό, στον Ισθμό και στην Ελευσίνα καθώς θα έχει τεθεί σε ισχύ και το μέτρο της αμφίπλευρης λειτουργίας των διοδίων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο σύστημα πληρωμής διοδίων θα συνοδευτεί από την εφαρμογή της πρόβλεψης για ανά χιλιόμετρο χρέωση των οδηγών.

Έτσι μόνο για τα διόδια, οι οδηγοί που κάνουν το ταξίδι ΠάτραΑθήνα και αντίστροφα θα πρέπει να καταβάλουν 12 ευρώ!

Από το thebest.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα