ΜΕΤΑ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ, Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Την εβδομάδα μετά τον 15Αυγουστο θα καταλήξουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, για τα μέτρα ύψους πάνω από 5 δισ. ευρώ που αφορούν σε συντάξεις, επιδόματα και εφεδρεία.    

Το «πακέτο» πρέπει να έχει κλείσει μέχρι τις 24 Αυγούστου, που θα ξεκινήσει το ταξίδι του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος, έχοντας στις

αποσκευές του το τελικό σχέδιο εξοικονόμησης των 11,5 δισ. ευρώ, θα διαπραγματευτεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Πρόκειται στην ουσία για το πρώτο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο εξωτερικό, αφού το πρόβλημα υγείας με το μάτι του δεν του έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα να εκπροσωπήσει τη χώρα στο Εξωτερικό. Στο διήμερο ταξίδι του, αναμένεται να θέσει σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια

Λίγο νωρίτερα, στις 22 Αυγούστου, ο κ. Σαμαράς θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του μήνα και πριν από την έλευση της Τρόικας θα πρέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός και συνολικά η κυβέρνηση να έχουν καταλήξει στα μέτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει ώστε πριν από την αξιολόγηση και την εκταμίευση της δόσης των 30 δισ. ευρώ, τα μέτρα θα πρέπει όχι μόνο να έχουν οριστικοποιηθεί αλλά και να ψηφιστεί από την Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα