ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΝ-ΜΠΕΝΤΙΤ

Την αναζήτηση συμμαχιών από τον προοδευτικό χώρο, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα στη σύνοδο κορυφής, εισηγήθηκε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να διαμορφωθεί μόνον από τη Γαλλία και τη Γερμανία, από έναν «τετ α τετ Ολάντ και Μέρκελ», είπε.

«Πρέπει να βρούμε συμμαχίες όπως εκείνη (σ.σ. η Α. Μέρκελ) βρίσκει συμμαχίες με τους Ολλανδούς και τους Φινλανδούς, σ’ αυτό το επίπεδο θα παιχτεί η σύνοδος κορυφής, όχι μόνον ανάμεσα στη Γαλλία

και τη Γερμανία», εκτίμησε ο ηγέτης των Ευρωπαίων Πρασίνων. Σημείωσε ότι η Γερμανία δεν έχει άδικο όταν μιλά για την ανάγκη λιτότητας, αλλά χάνει το δίκιο της αν δεν υπάρχει το αντιστάθμισμα της αλληλεγγύης στο κρατικό χρέος και η οικονομική ανάκαμψη.

Όσον αφορά στη θέση της Γερμανίας περί εξόδου από την κρίση μέσω της ευρωπαϊκής ενοποίησης, υποστήριξε ότι αυτό δεν λύνει τα σημερινά προβλήματα. «Αυτή η ιδέα του ομοσπονδιακού άλματος από τη Γερμανία σήμερα μοιάζει λίγο με φύλλο συκής, δεν είναι αυτό που θα μας κάνει να προχωρήσουμε», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα