ΜΕΤΡΑ, ΜΕΤΡΑ, ΜΕΤΡΑ, ΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

08:30 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Βαρύ λογαριασμό για τους πολίτες «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις συνομιλίες Στουρνάρα – τρόικας, αλλά και πίσω από την ικανοποίηση των δανειστών για την «πρόοδο» της ελληνικής κυβέρνησης. Η Κουμουνδούρου ανεβάζει τον πήχη των μέτρων στα 15 δισ. ευρώ.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Συγκεκριμένα, στην Κουμουνδούρου διαβλέπουν πίσω από την ικανοποίηση των

«τροϊκανών» μια «κυβέρνηση έτοιμη να τα δώσει όλα», όπως σημειώνουν στο matrix24.gr υψηλόβαθμοι κομματικοί παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι τα σκληρά μέτρα είναι προ των πυλών και πως αυτά θα είναι… άνευ προηγουμένου. «Η συνάντηση μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μείωση μισθών και συντάξεων, περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, με βασικό θύμα την υγεία, και ο κατάλογος με τα μέτρα δεν έχει τέλος. Οι δήθεν «σκληρές» διαπραγματεύσεις δεν υπήρξαν ποτέ και δεν ήταν άλλωστε στις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία σε αγαστή συνεργασία και συνευθύνη με την τρόικα, συνεχίζει το δρόμο της πιστής και απαρέγκλιτης εφαρμογής του καταστροφικού μνημονίου, επισφραγίζοντας το έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας», σημείωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, προβλέποντας τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση στα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα καταλήγουν και οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ ύψους 31,5 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Περισσότερες περικοπές

Συν τοις άλλοις, όπως προαναφέρθηκε, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το τελικό ύψος των μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση θα ξεπερνά κατά πολύ τα 11,5 δισ. ευρώ, όπως αυτά προκύπτουν από το Μνημόνιο 2 ως υποχρεώσεις της χώρας για τη διετία 2013-2014. «Το έργο της κυβερνητικής τριανδρίας που περιλαμβάνει μέτρα πέραν των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ και μεταφράζεται σε μείωση μισθών, συντάξεων και διάλυσης όλων των κοινωνικών υποδομών, αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο που γράφεται σε βάρος της κοινωνίας. Η σταθερή πορεία της κυβέρνησης στις ράγες της αποτυχημένης πολιτικής του μνημονίου βαθαίνει ακόμα περισσότερο την ύφεση, διαλύει την οικονομία και φέρνει ακόμα πιο κοντά την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη», τόνισε η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της, με στελέχη της να εκτιμούν ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας των δανειστών θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να ληφθούν άμεσα τα μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ που είχαν ψηφιστεί το Μάρτιο επί κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά και άλλα 3 δισ., που ισοδυναμούν με τις «μαύρες τρύπες» του φετινού προϋπολογισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα