Μια ερωτικά …συναισθηματική εβδομάδα

Κριός

Η ερωτική σου εβδομάδα ξεκινά με τις σειρήνες να ηχούν, Κριέ. Σειρήνες πολεμικές και σειρήνες ερωτικές μιας και ο έρωτας κι ο πόλεμος μπλέκονται επικίνδυνα στον τρόπο που επικοινωνείς τα συναισθήματά σου κι εκφράζεις το ενδιαφέρον σου. Το «άλλα λέω κι άλλα κάνω» έχει την τιμητική του, με αποτέλεσμα η καθημερινότητά σου με το έτερόν σου ήμισυ λίγα να έχει να ζηλέψει από το πάλαι ποτέ εμπόλεμο Κόσοβο. Στην περίπτωση που είσαι single και προς αναζήτηση ετέρου ημίσεως, δεν είν΄ κακή ιδέα να πεταχτείς από του Ζυγού κολλητού σου για μαθήματα ερωτικού savoir vivre (σαν την αείμνηστη Τζένη Καρέζη ως «Δεσποινίς Διευθυντής» – γυρί-σατεεεεε;;;;)

Ταύρος

Το ρήμα «έχω» φωτίζεται σαν το «Ήχος και Φως», και το ερώτημα είναι τι, τελικά, επιδιώκεις να έχεις: Ύλη; Δημιουργία; Τον Άλλον; Στην περίπτωση που επιλέξεις το τρίτο, έσω προετοιμασμένος να περάσεις στην απέναντι όχθη – στα εδάφη του Σκορπιού- και να βιώσεις την κτητικότητα αλλά και την απώλεια με Πλουτώνιο τρόπο (Σ.τ.Μ.: «θέλω τον/την Άλλο/η περισσότερο κι από τον αέρα που αναπνέω»). Ερωτεύσου, εμπνεύσου, αφέσου, απέτυχε, απέτυχε ξανά, απέτυχε καλύτερα…είναι μερικές από τις προσταγές του Σύμπαντος για σένα αυτή την εβδομάδα.

Δίδυμοι

Πόσο ικανός είσαι, Δίδυμε, να λειτουργήσεις σαν Ένα με το αντικείμενο του πόθου σου; Απάντησε έχοντας κατά νου πως συχνά δυσκολεύεσαι να λειτουργήσεις ως μονάδα με τους πολλαπλούς εαυτούς σου! Πόσο δύσκολο είναι να είσαι ο εαυτός σου με τον/την Άλλο/η; Ως πού θα έφτανες για να είστε μαζί; Σε γοητεύει αληθινά ο «κόντρα ρόλος» που παίζει σε σχέση με ό,τι ως τώρα είχες συνηθίσει; Μήπως ενδόμυχα απλά χαίρεσαι που δεν γεμίζει το μάτι της οικογένειας ή/και των οικείων σου, σαν παιδί που κάνει αταξία;

Καρκίνος

Οποιοσδήποτε γνωρίζει έστω και βασική Αστρολογία θα συμβούλευε έναν Καρκίνο να ακούσει τη διαίσθησή του, και δεν πρόκειται εγώ να πράξω διαφορετικά. Το πλανητομάνι στους Διδύμους έρχεται να αποδείξει ότι δεν είσαι τρελός/ή: αυτά που διαισθάνεσαι, υποψιάζεσαι, φοβάσαι, εικάζεις για τον/την Άλλο/η, δεν έχουν καμμία σχέση με το τι σου παρουσιάζεται ως πραγματικό και οφθαλμοφανές. Αν αυτή δεν είναι η στιγμή να εμπιστευτείς το ένστικτό σου, Καρκίνε, δεν ξέρω ποια είναι.

Λέων

«Όχι πια σεξ, μόνο φίλοι». Τον θυμάστε, Λιοντάρια, τον τίτλο βιβλίου; Ε, πάρτε τον και αναστρέψτε τον – όχι πια φίλοι, μόνο σεξ! Πείτε τον και μεγαλόφωνα και αποφασιστικά είτε σε κάποιον/α μέχρι πρότινος φίλο/η, είτε σε κάποιον με τον οποίον ανήκετε σε κοινή ομάδα και μοιράζεστε κοινούς στόχους, ιδέες, δημιουργικές εφαρμογές – Τι θα εκτιμήσετε περισσότερο; Τη φιλία (πιθανόν και τις κοινές κοινωνικοεπαγγελματικές επιδιώξεις, ή το γεγονός πως οι καμπύλες των χειλιών του/της όταν σας μιλά ξαναγράφουν την Ιστορία; Ρητορικό το ερώτημα, σε Λέοντες απευθυνόμαστε.

Παρθένος

Το μάζεμα των προσωπικών πλανητών στον 10ο ηλιακό σου οίκο, δηλώνουν πως το να διεκδικήσεις αυτό που θέλει η καρδιά σου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Στα δύσκολα όμως, έχεις σύμμαχο την τετράγωνη λογική σου. Για αναρωτήσου, γιατί τρώγεσαι να μάθεις τι απέγινε κάποιος/α που αποτελεί πλέον παρελθόν; Η απλή περιέργεια δεν είναι καλή (σκότωσε, ως γνωστόν, τη γάτα), αλλά ακόμα χειρότερες είναι οι ελπίδες πως μπορεί να ξαναζωντανέψει κάτι νεκρό για πάντα. Αυτό είναι κάτι που ίσως χρειαστεί να θυμηθείς με σκληρό τρόπο, αλλά σίγουρα θα επιβιώσεις.

Ζυγός

Σε βλέπω που πασχίζεις να μιμηθείς το σύμβολο του ζωδίου σου, τη ζυγαριά – και να μείνεις απόλυτα ισορροπημένος και ακίνητος. Wake up and smell the coffee, Ζυγέ. Η ισορροπία της ζυγαριάς δεν είναι παρά μερικών δευτερολέπτων – η μοίρα της είναι το «παλαντζάρισμα». Πρόσεξε, όμως. Υπό το φως αυτών των ημερών κι αν μοιάζει να έχεις χάσει το Νόημα της ζωής σου, δεν θα μπορούσες να κάνεις μεγαλύτερο λάθος από το να επιστρέψεις σε μία παλιά φλόγα, ή να ανοίξεις τη δική σου πόρτα σε κάποια «επιστροφή-καταστροφή»…

Σκορπιός

Κανένας Σκορπιός δεν αρέσκεται στα ευκολάκια: ευκολάκι δεν είναι καμία σχέση φιλική που α) γίνεται ερωτική, β) δεν γίνεται ερωτική λόγω αξεπέραστων δυσκολιών αλλά το συναίσθημα σιγοβράζει και κατατρώει και τους δυο. Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό το «αξεπέραστες δυσκολίες» έξυσε πληγές, αλλά έξυσε και την πεποίθησή σας ότι δεν έχει γεννηθεί το εμπόδιο που θα φτουρήσει στο δρόμο το δικό σας. Από εμάς έχετε τις ευχές μας, και μία μικρή υπενθύμιση του ότι όσο εύκολα μία φιλία εξελίσσεται σε «σεξ του αιώνα», τόσο δύσκολα εξελίσσεται σε σχέση – και ακόμα δυσκολότερα σε σχέση που διαρκεί.

Τοξότης

Η εβδομάδα και οι πλανήτες της ουσιαστικά περιγράφουν μία σύγκρουση μεταξύ του ετέρου ημίσεως ή/και του καθεστώτος της σχέσης σας, και της δημόσιας εικόνας, του κοινωνικού δηλαδή ρόλου που έχεις επιλέξει να παίξεις – ή που σε έχει επιλέξει εκείνος, το συνηθίζουν αυτό κάποιοι ρόλοι. Είναι η σχέση σου, ή το ποιόν/ά επιθυμείς που είναι τόσο αντίθετο με την εικόνα που βγάζεις προς τα έξω; Ή, απλά, αντηχείς άθελά σου τα «πρέπει» των άλλων; Μιλώντας για Τοξότη, παίζει πάντοτε και το σενάριο να έχεις μπει σε σκέψεις ότι πρέπει κάπως να συμμαζέψεις τον φωνακλά, άτσαλο, αυθόρμητο και αθυρόστομο εαυτό σου, αν θέλεις να διεκδικήσεις στα σοβαρά τον/την Εκλεκτό/ή της καρδιάς σου…

Αιγόκερως

Το πλανητικό σκηνικό αυτή την εβδομάδα, τονίζει στο έπακρο το πόσο η καθημερινότητά σου δεν σου αρέσει και δεν είναι αυτό που θέλει το φυλλοκάρδι σου (το φυλλοκάρδι, με τέτοια τετράγωνα, τείνει να θέλει όποιον δεν μπορεί να έχει…) Όσο απομακρύνεσαι από αυτό ή πεισματικά το αρνείσαι, τόσο πιο δύσβατος γίνεται ο δρόμος προς το νόημα της ζωής σου, ή την πνευματική και ψυχική σου εξέλιξη. Για ένα ζώδιο που πλάστηκε για τις κορυφές, κρίμα δεν είναι; Με τον στρατό σου έτοιμο για μάχη (Άρης στον 7ο ηλιακό σου οίκο) θα σε προτρέψω κι εγώ να στρέψεις τα βέλη σου στον ήλιο.

Υδροχόος

Με τέτοια κινητικότητα σε 5ο οίκο (Έρωτας, Δημιουργία, Παιδιά, Χαρά της Ζωής), θα μπορούσα να γράψω ερωτικές προβλέψεις μόνο για σας και να τα έχω πει ΟΛΑ, Υδροχόοι. Η παρουσία Αφροδίτης / Άρη εκεί αποτελεί μοχλό για να κινήσετε το ερωτικό σας σύμπαν: είτε μιλάμε για νέα πνοή σε μία σχέση βαλτωμένη, είτε για την αναζήτηση πρίγκηπα ή πριγκίπισσας (άλογα, γοβάκια κλπ αξεσουάρ προαιρετικά). «Χμ, ναι, αλλά πού είναι ο λάκκος;» Στην εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα η μόνιμη σχέση σας και ο Έρωτας του Άρλεκιν να είναι δύο παραλλήλως υπαρκτές πραγματικότητες. Οπότε, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ιχθείς

Τι είναι η παρουσία τόσων πλανητών στον πιο …οικιακό σας οίκο (4ος) , αν όχι μία ακόμα ευκαιρία για δράμα, Ψάρια μου; Και δη οικογενειακό δράμα, αλλά κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και τότε στη Βερόνα εκείνο το ζευγαράκι; Δεν τον θέλανε οι δικοί της κλπ, κλπ – εσείς όμως, να μη φαρμακωθείτε, δεν το θέλετε να ξημερωθείτε στα Επείγοντα έτσι πως έχει γίνει το σύστημα υγείας, πιστέψτε με. Όντας το ψυχολογικό – συναισθηματικό έπαθλο μεταξύ οικογένειας και αγαπημένου/ης, μην υποκύψετε σε συναισθηματικούς εκβιασμούς και κρατήστε κατά νου ότι σας αγαπά αληθινά όποιος αρνείται να σας βάλει στη σέντρα, ή να παίξει σκάκι στην πλάτη σας.

………………………………………………………………………………

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ. : I need my space)»

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

Keywords
Τυχαία Θέματα