ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΘΕΝΤΕΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΙΣΑ

την τροποποίηση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η συνταγογράφηση βάσει της δραστικής ουσίας, ώστε να μην αφορά στους μεταμοσχευθέντες ασθενείς, ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων, για τους μεταμοσχευθέντες πρέπει να είναι μηδενική, σημειώνοντας πως με το νέο καθεστώς αναγκάζονται να πληρώνουν περί τα 100 ευρώ για να πάρουν

τα φάρμακα τους, τα οποία δεν είναι γενόσημα. Και αυτό επειδή είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν φάρμακα, όπως ανοσοσταλτικά σε μεγάλες ποσότητες και δεν μπορούν να αλλάξουν την αγωγή τους στη μέση της θεραπείας και να λάβουν το -δωρεάν- γενόσημα.

Υπενθυμίζουν στον υπουργό ότι «σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 5 β’ του Ν. 4052/2012 από τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας και των γενοσήμων εξαιρούνται τα φάρμακα των χρονίων πασχόντων, ήτοι για τους μεταμοσχευθέντες, οι οποίοι βάσει της ΥΑ Φ.420000/οικ.2555/353/2012 έχει ορισθεί να είναι μηδενική για όλα τα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης τους». Ωστόσο, αυτό ανατρέπεται από την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η συνταγογράφηση βάσει της δραστικής ουσίας.

Αντίστοιχη ερώτηση κατέθεσαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα