Να και πάλι η γυναίκα του …Καίσαρα

Πρώτα ήταν η εφαρμογή ενός νόμου του Κουτρουμάνη, που μέσω εγκυκλίου επέτρεπε σε βουλευτές με την εξαγορά πλασματικών χρόνων να αυξήσουν το ποσό της σύνταξής τους και τα χρόνια που απαιτούνται…

Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί πλήθος αντιδράσεων να «παίζει» το θέμα σχεδόν 3 ημέρες στα δελτία για να αντιδράσει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και να υποσχεθεί ότι αυτός ο νόμος θα καταργηθεί.

Για κάποιους ίσως φαινόταν ότι αυτός ο νόμος δεν ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που ενδεχομένως μπορούν να εξασφαλίσουν όλοι οι άλλοι συνταξιούχοι: Όμως εν προκειμένω δεν είναι τα πράγματα

έτσι. Σε μια περίοδο που το σύνολο των συνταξιούχων παραλαμβάνει τα εκκαθαριστικά με ολοένα και χαμηλότερες συντάξεις και άλλοι περιμένουν μήνες για να πάρουν την αναπηρική τους σύνταξη, δεν μπορείς για εσένα που νομοθετείς να επιφυλάσσεις τέτοιο «δωράκι». Γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνον τίμια… αλλά και να το δείχνει!

Το δεύτερο χτύπημα ήλθε αμέσως μετά την υποσχετική για «απόσυρση» του συγκεκριμένου νόμου: Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον ΟΠΑΠ δέχτηκε να συνταξιδέψει στο λιαρ τζετ του επιχειρηματία που αγόρασε ποσοστό 33%!

Και αν κάποιοι πουν «και τι έγινε; Η σύμβαση είχε υπογραφεί και μια εξυπηρέτηση έκανε… ο επιχειρηματίας»: Και πάλι δεν είναι έτσι. Γιατί δεν μπορεί ένας κοινωνικός λειτουργός να έχει (ή έστω να… επιδεικνύει) την οποιαδήποτε σχέση του (..ακόμη και αθώα) με έναν επιχειρηματία που διεκδικεί κρατικές δουλειές.

Η δημοσιογραφική έρευνα ήταν αυτή που αποκάλυψε για ακόμη μία φορά το συμβάν και η πολιτική αντίδραση ήταν και εδώ άμεση: Ζητήθηκε η παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Κατόπιν εορτής λοιπόν και αφού προέκυψε η δημοσιογραφική έρευνα, έστω και έτσι, ουδείς μπορεί να μην θεωρήσει σωστές τις αντιδράσεις της Πολιτείας: Μια πολιτεία όμως που θα πείσει τον κόσμο που έχει υποστεί τόσες θυσίες πως έχει καλές προθέσεις, αν φέρει αποτελέσματα και σε δύο άλλους τομείς: Αυτούς της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Και να φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα. Που θα τα νοιώσει ο πολίτης διαπιστώνοντας ότι μειώνονται τα φορολογικά του βάρη, επειδή πληρώνουν εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν… Χωρίς να χρειάζεται πάντα να προηγηθεί η …δημοσιογραφική έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα